Αυστρία: Βρέθηκαν σώοι οι οκτώ από τους δέκα ορειβάτες που θάφτηκαν από χιονοστιβάδα

Must Read

Τέλος στην μεγάλη αγωνία που εκτυλίχθηκε χθες στην Αυστρία σημειώθηκε σήμερα με τους δέκα ορειβάτες οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, είχαν θαφτεί από μια χιονοστιβάδα στην περιοχή Φόραλμπεργκ στα δυτικά της χώρας

Τελικά, οκτώ ερασιτέχνες σκιέρ βρέθηκαν σώοι. Ωστόσο, η ανησυχία παραμένει καθώς αναζητούνται ακόμα δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας βγήκε σκάβοντας μόνος του τα χιόνια και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο! Οι άλλοι έξι που διακρίνονται στα πλάνα εντοπίστηκαν σώοι και αβλαβείς.

«Δεν έχουμε ωστόσο κανένα νέο για δύο άτομα και συνεχίζουμε τις έρευνες», είπε ο Χέρμαν Φέρχερ, ο διευθυντής της υπηρεσίας τουρισμού που έχει αναλάβει να ενημερώνει για την εξέλιξη των ερευνών.

 

Χθες το απόγευμα, είχε στηθεί μια τεράστια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης για τους ορειβάτες.

«Ένας άνθρωπος διασώθηκε και συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπολοίπων», είπε ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πάντως, δεν έγινε γνωστή καμιά πληροφορία για τα στοιχεία των αγνοούμενων και των διασωθέντων.

Ελικόπτερα και πολλές ομάδες διασωστών, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης. Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο APA στην επιχείρηση συμμετέχουν περίπου 100 άνθρωποι.

Κάθε χρόνο στην Αυστρία σκοτώνονται από χιονοστιβάδες 20 άνθρωποι κατά μέσο όρο.

Η χιονοστιβάδα προκλήθηκε γύρω στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) σε υψόμετρο 2.700 μέτρων, στην περιοχή ελεύθερης κατάβασης με σκι Λεχ-Τσιρτς.

Οι υπηρεσίες διάσωσης είχαν ήδη προειδοποιήσει αυτό το Σαββατοκύριακο ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να προκληθούν χιονοστιβάδες στη ζώνη αυτή αλλά και στο γειτονικό Τιρόλο.

Δείτε επίσης: Αυστρία: Δέκα άνθρωποι θάφτηκαν από χιονοστιβάδα – Ένας διασωθείς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This