Οι πρώτοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Patriot «πάτησαν» Ουκρανία!

«Patriots για τους πατριώτες», τουίταρε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξιι Ρέζνικοφ

Must Read

Η Ουκρανία ισχυροποιεί την άμυνά της απέναντι στους Ρώσους εισβολείς, καθώς ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε σήμερα τα πρώτα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, τα οποία και θα βοηθήσουν αποφασιστικά το Κίεβο να προστατευθεί από τις ρωσικές επιδρομές.

«Patriots για τους πατριώτες. Ξέρετε τι πρέπει να κάνουμε όταν έχουμε ένα όνειρο; Πρέπει να το πούμε στον κόσμο και να το κάνουμε πραγματικότητα. Αυτό ακριβώς συνέβη με τα Patriots, ακόμη και πριν από τον πόλεμο μεγάλης κλίμακας, ακόμη και πριν από τον διορισμό μου στην πιο σημαντική θέση της ζωής μου, στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου», γράφει χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ουκρανός υπουργός Αμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ,  ευχαριστώντας, παράλληλα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και την Ολλανδία που «κράτησαν τον λόγο τους».

Οι περίφημοι πύραυλοι Patriot, οι οποίοι κατασκευάζονται από την αμερικανική εταιρεία Raytheon Technology Corp, φημίζονται για την αποτελεσματικότητά τους στον να αναχαιτίζουν εισερχόμενους πυραύλους. Εκτός των συστημάτων Patriot, οι δυτικές χώρες σχεδιάζουν να προμηθεύσουν το Κίεβο και με τεθωρακισμένα άρματα, για να βοηθήσουν στην ουκρανική αντεπίθεση που θα εκδηλωθεί τους προσεχείς μήνες, για την ανακατάληψη των κατεχομένων ουκρανικών εδαφών στην ανατολική και την νότια Ουκρανία.

Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές κατά τους τελευταίους μήνες πως στην περίπτωση που το ΝΑΤΟ παραδώσει τα συγκεκριμένα συστήματα στην Ουκρανία, η κίνηση αυτή θα θεωρηθεί κλιμάκωση της έντασης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This