Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Οι Ινδοί θα ξεπεράσουν τους Κινέζους σε πληθυσμό

Υπογεννητικότητα και μετανάστευση επηρρεάζουν τον πληθυσμιακό χάρτη

Πολύ σύντομα η Ινδία, εκτός από τη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου θα είναι και η χώρα με τους περισσότερους κατοίκους στον πλανήτη. Σε αυτό το πόρισμα κατέληξε νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2027 ο πληθυσμός της Ινδίας θα έχει ξεπεράσει εκείνον της Κίνας.

Σήμερα ο πληθυσμός της Κίνας αγγίζει το 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους και της Ινδίας το 1,3 δισεκατομμύρια. Ο πληθυσμός των δύο χωρών μαζί αποτελεί το 37% των κατοίκων του πλανήτη, που φτάνει συνολικά τα 7,7 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τις Παγκόσμιες Πληθυσμιακές Προοπτικές , ο αριθμός των κατοίκων της Ινδίας θα έχει ξεπεράσει εκείνον της Κίνας μέσα στην επόμενη οκταετία ενώ μέχρι το 2050 η πληθυσμιακή διαφορά μεταξύ των δύο Ασιατικών χωρών θα έχει διευρυνθεί περαιτέρω.

Υπογεννητικότητα και μετανάστευση

Όπως αναφέρει η έκθεση του ΟΗΕ, μέσα στα επόμενα 30 χρόνια αναμένεται μείωση του πληθυσμού τουλάχιστον 1% σε 55 χώρες, κυρίως λόγω της υπογεννητικότητας αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και λόγω της αυξημένης μετανάστευσης.

Ειδικά σε ότι αφορά την Κίνα, ο πληθυσμός της αναμένεται να μειωθεί κατά 2,2%, φτάνοντας στο 1,1 δισεκατομμύρια κατοίκους, αριθμός αρκετά μικρότερος σε σχέση με το 1,5 δισεκατομμύριο που αναμένεται να φτάσει ο πληθυσμός της Ινδίας μέχρι το 2050!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ