Κροατικά ΜΜΕ: Πηγές του ΥΠΕΣ λένε ότι είχαν ενημερώσει εγκαίρως τις ελληνικές αρχές για τους χούλιγκαν!

«Στείλαμε τα πάντα στους Έλληνες στην ώρα τους, δεν μπορέσαμε να τους κρατήσουμε στην Κροατία!» - «Η ελληνική αστυνομία θα μπορούσε να προετοιμαστεί για τις συγκρούσεις...»

Must Read

Έκθετη αφήνουν την ελληνική Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δημοσιεύματα στα κροατικά ΜΜΕ, τα οποία μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνουν λόγο για «ταραχές που προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκαν και απίστευτες αποτυχίες της αθηναϊκής αστυνομίας», ενώ αναφέρουν ότι οι κροατικές Αρχές είχαν ενημερώσει τις ελληνικές για την κάθοδο των χούλιγκαν!



Η  ιστοσελίδα Jutarnji επικαλούμενη πηγή του Υπουργείου Εσωτερικών της Κροατίας, γράφει ότι «η αστυνομία μας έστειλε έγκαιρα όλα τα δεδομένα μέσω της Europol και της Interpol σχετικά με τις επιχειρησιακές πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι οπαδοί που βρίσκονταν στα σύνορα – μας λένε στο Υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε νομική βάση για τους οπαδούς της Ντιναμό που πήγαν στην Αθήνα που θα μπορούσε να τους κρατήσει στην Κροατία».

Το σχετικό δημοσίευμα

Πηγή από το MUP (σ.σ. κροατικό ΥΠΕΣ) είπε ακόμα στην jutarnji, ότι «οι χούλιγκαν μας πήγαν στην Ελλάδα διάσπαρτοι σε μικρότερες ομάδες και ότι είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην φτάνουν όλοι στο ίδιο συνοριακό πέρασμα την ίδια στιγμή».

Η κροατική ιστοσελίδα συνεχίζει, γράφοντας ότι η πηγή του ΥΠΕΣ επεσήμανε ακόμα: «Παρ’ όλα αυτά τους εντοπίσαμε, αλλά δεν υπήρχε κανένας λόγος για να τους απαγορεύσουμε να φύγουν από τη χώρα» και ξεκαθάρισε ότι «η κροατική αστυνομία, ωστόσο, έκανε ό,τι μπορούσε – διαβίβασε έγκαιρα τις πληροφορίες, βάσει των οποίων η ελληνική αστυνομία θα μπορούσε να προετοιμαστεί για τις συγκρούσεις οπαδών που θα ακολουθήσουν».





Πρωθυπουργικά συλλυπητήρια

Νωρίτερα, ο Κροάτης Πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και καταδίκασε τη βία.

«Η κροατική κυβέρνηση καταδικάζει έντονα τις ταραχές των οπαδών, τη βία και τον χουλιγκανισμό στην Αθήνα που οδήγησαν στην τραγική απώλεια της ζωής ενός Έλληνα οπαδού. Στην οικογένεια του εκλιπόντος νεαρού στην Αθήνα εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση της κροατικής κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This