Τούρκοι ισλαμοφασίστες του Ερντογάν θέλουν να ακυρώσουν την Θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά!

Must Read

Τουρκικές φασιστικές και ισλαμιστικές ομάδες ξεκίνησαν εκστρατεία για να παρεμποδίσουν την ετήσια λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που διοργανώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Αυγούστου στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στη βορειοανατολική τουρκική επαρχία της Τραπεζούντας.

Επικεφαλής της εκστρατείας είναι στενοί συνεργάτες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ νεοναζιστικές και ισλαμιστικές ενώσεις προσφέρουν επίσης την υποστήριξή τους.

Ο Yaycı είναι μεταξύ των στενών συνεργατών του προέδρου Ερντογάν. Ήταν μαζί με τον Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 και ακούστηκε να ψιθυρίζει στον Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής ομιλίας του προέδρου στο CNNTürk εκείνο το βράδυ. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ο Yaycı έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην εκκαθάριση των αντιπάλων του Ερντογάν και των φιλοΝΑΤΟϊκών αξιωματικών από τον στρατό. Είναι επίσης ο κατασκευαστής του λογισμικού που ονομάζεται “Fetometre”, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την αναγνώριση μελών του κινήματος Γκιουλέν, της ομάδας που επικρίνει τον Ερντογάν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το λογισμικό που ανέπτυξε ο ίδιος, ο Yaycı έλαβε επίσης μια βαθμολογία που υποδηλώνει τη σχέση του με το κίνημα!

Είναι επίσης ένθερμος υποστηρικτής του δόγματος «Γαλάζια Πατρίδα». Της προσπάθειας εισβολής και κατοχής ελληνικού και κυπριακού εδάφους και θαλάσσιας κυριαρχίας.

Ο Metin Külünk, εξέχουσα προσωπικότητα του κυβερνώντος κόμματος και παιδικός φίλος του Προέδρου Ερντογάν, παρέχει την πιο ουσιαστική υποστήριξη στην εκστρατεία του Yaycı. Ήταν συνδεδεμένος με την ισλαμιστική τρομοκρατική ομάδα Great Eastern Islam Raiders Front (İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi, İBDA/C ή IBDA-C) σύμφωνα με έγγραφα που έλαβε το Nordic Monitor το 2021.

Ο Külünk λειτούργησε ως ένας από τους βασικούς πράκτορες που παρείχαν χρήματα σε μια δεξιά συμμορία που ονομάζεται Osmanen Germania στη Γερμανία για να αγοράσει όπλα, να οργανώσει διαδηλώσεις και να στοχεύσει επικριτές του Τούρκου ηγέτη. Συμμετείχε επίσης στην υποστήριξη της Ένωσης Διεθνών Δημοκρατών (UID), η οποία λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του Ερντογάν στην Ευρώπη.

Ο Külünk στις 6 Αυγούστου εξέφρασε τις «ανησυχίες» του στο Twitter, τονίζοντας την ανάγκη επανεξέτασης της άδειας για την τελετή στην Παναγία Σουμελά. Επισήμανε την πιθανή εμπλοκή των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών!

«Η εξαιρετικά ώριμη διπλωματική μας στάση ενθάρρυνε όσους επιδιώκουν να υπονομεύσουν την Τουρκία μέσω της Ελλάδας. Επιπλέον, υπάρχουν πρόσφατες ενδείξεις ότι, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτοί [οι Έλληνες] δραστηριοποιούνται ολοένα και περισσότερο στην περιοχή μας Τσεσμέ, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες για να μας εμποδίσουν να έχουμε πρόσβαση ακόμη και στις δικές μας ακτές», έγραψε ο Külünk.

Το επίμαχο tweet

Ο ισλαμιστής Μεχμέτ Μετινέρ, πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και πρώην σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν, έκανε retweet τις αναρτήσεις του Yaycı με ένα μήνυμα που αποσκοπούσε να προσελκύσει την προσοχή του Ερντογάν στο περιεχόμενο.

Ο Ντογάν Μπεκίν, βουλευτής της Κωνσταντινούπολης που εκπροσωπεί το ακροδεξιό ισλαμιστικό Κόμμα Νέας Πρόνοιας (Yeniden Refah Partisi), εταίρο της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα εξέφρασε την αντίθεσή του στην τελετή στην Παναγία Σουμελά συνδεοντας την με την 562η επέτειο της… κατάκτησης της Τραπεζούντας, υποστηρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να είναι τυχαίο!

Σύμφωνα με τον Μπεκίν, οι ενέργειες του Βαρθολομαίου, τον οποίο ανέφερε ως «λεγόμενο» οικουμενικό πατριάρχη, ισοδυναμούσαν με de facto παραβίαση των όρων της Συνθήκης της Λωζάνης. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τη συνθήκη, καταργήθηκαν τα προνόμια του Ελληνικού Πατριαρχείου και θα έπρεπε να χρησιμοποιείται μόνο ο τίτλος του «Αρχιεπισκόπου».

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα αιτήματα για ακύρωση της τελετής.

Σε μια δήλωση στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Koray Koçhan, ο δήμαρχος της Maçka, της περιοχής στην Τραπεζούντα όπου βρίσκεται η Μόνη της Παναγίας Σουμελά, ανέφερε ότι οι προετοιμασίες, υπό τον συντονισμό του Κυβερνήτη της Τραπεζούντας, έχουν ολοκληρωθεί για την επερχόμενη τελετή. .

Ο Koçhan τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη της τελετής. «Όλες οι ρυθμίσεις έχουν ολοκληρωθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφάλειας, διαμονής, μεταφοράς και πιθανών προβλημάτων υγείας των συμμετεχόντων. Τα ιδρύματά μας συνεργάστηκαν για να εξασφαλίσουν ένα ειρηνικό και ασφαλές περιβάλλον για την τελετή, με στόχο την αποφυγή οργανωτικών ζητημάτων. Όπως κάθε χρόνο, οι φετινοί καλεσμένοι που έρχονται στην Παναγία Σουμελά θα μπορούν να κάνουν τις τελετουργίες τους χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα», είπε.

Ο Koçhan διευκρίνισε ότι δεν είχαν ληφθεί έκτακτα μέτρα σε σχέση με το τελετουργικό, λέγοντας: «Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι συμμετέχουσες ομάδες θα συγκεντρωθούν για να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητές τους εδώ. Λαμβάνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις εντός του ιστορικού κτηρίου για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών μας. Με αυτόν τον τρόπο, οι επισκέπτες μας μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητές τους ειρηνικά και με ασφάλεια πριν αναχωρήσουν. Αναμένουμε περίπου 300 με 400 άτομα να παρευρεθούν φέτος».

Κατά τη διάρκεια της τελετής, εκτός από τους προσκεκλημένους, οι τουρίστες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο μοναστήρι.

Πληροφορίες από το Nordic Monitor 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This