Ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων χαρακτήρισε «εν δυνάμει δικτάτορα» τον Τραμπ

Πρωτοφανής επίθεση για τα στρατιωτικά δεδομένα των ΗΠΑ

Must Read

Σε μια πρωτοφανή επίθεση για αξιωματικό του αμερικανικού στρατού προχώρησε σήμερα ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, αποχωρώντας από την ηγεσία του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς στράφηκε εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι κανείς στρατιωτικός δεν πρέπει να υπηρετεί έναν «εν δυνάμει δικτάτορα».

«Δεν ορκιζόμαστε να υπηρετήσουμε έναν βασιλιά ή βασίλισσα ή έναν τύραννο ή έναν δικτάτορα. Και δεν ορκιζόμαστε πίστη σε έναν εν δυνάμει δικτάτορα (…) Ορκιζόμαστε να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα», είπε ο Μίλι, στην τελετή για την αποστράτευσή του, έπειτα από μια θητεία που σημαδεύτηκε από αλλεπάλληλες κρίσεις.

Η αναφορά αυτή ήταν ξεκάθαρη. Σύμφωνα με ένα πρόσφατο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, προς τα τέλη της θητείας του Τραμπ ο στρατηγός Μίλι είχε συναντηθεί πολλές φορές με τον Κινέζο ομόλογό του, για να τον καθησυχάσει για την αμερικανική στάση, χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

 

Ο Μίλι είχε προκαλέσει την οργή του Τραμπ που πρόσφατα άφησε να εννοηθεί ότι ο στρατηγός ήταν ένοχος για «προδοσία» και ότι σε άλλες εποχές θα τον είχαν εκτελέσει.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στη σημερινή τελετή, χαιρέτισε έναν «πατριώτη» που εκτέλεσε το καθήκον του «ασυμβίβαστος» και με αφοσίωση στη χώρα του. «Η βοήθειά του είναι ανεκτίμητη» σχολίασε ο 80χρονος πρόεδρος, τονίζοντας ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου καθοδηγείτο πάντοτε από το Σύνταγμα.

Τον Μίλι θα διαδεχθεί ο πτέραρχος Τσαρλς Σ.Κ. Μπράουν, ένας πολύ έμπειρος πιλότος με 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This