Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: Εκατόμβες νεκρών, χιλιάδες τραυματίες και αγνοούμενοι

Σοκαριστικές εικόνες από το Ισραήλ όπου κλιμακώνεται η σύρραξη

Must Read

Σε κατάσταση σοκ μετά την πιο πολύνεκρη επίθεση στην επικράτειά του από ιδρύσεως κράτους, το Ισραήλ κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς.

 

 

Συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στη Γάζα οι Ισραηλινοί, «εισβάλλουν» από αέρα, θάλασσα και έδαφος οι δυνάμεις της Χαμάς. To «λουτρό» αίματος δεν έχει τέλος για τρίτη ημέρα, με τη Χαμάς να παραμένει σε ισραηλινό έδαφος και να συνεχίζει τις απαγωγές. Τουλάχιστον 700 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και σχεδόν 2.400 τραυματίστηκαν από την αιφνιδιαστική εισβολή της Χαμάς το πρωί του περασμένου Σαββάτου (7/10). Στη Γάζα, οι Παλαιστίνιοι αναφέρουν 493 νεκρούς και 2.751 τραυματίες.

 

 

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων Ντανιέλ Αγκάρι δήλωσε πριν απο λίγο ότι το Ισραήλ «ελέγχει» όλες τις κοινότητες και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μάχες στο εσωτερικό της χώρας, αλλά ότι είναι πιθανό να υπάρχουν ακόμη μαχητές της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος. «Εξακολουθούμε να πολεμάμε – βασικά να κάνουμε αντεπίθεση» είπε στο BBC Breakfast ο Ρίτσαρντ Χεχτ, από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF). Το Ιράν εν τω μεταξύ αρνείται σθεναρά τις αναφορές ότι συμμετείχε άμεσα στον σχεδιασμό της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ ή έδωσε την εγκρισή του, επιμένοντας ότι η Χαμάς δρα ανεξάρτητα. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ επί του παρόντος δεν έχουν άμεση γνώση της ιρανικής εμπλοκής, παρά τους ισχυρισμούς του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ, ο οποίος διεμήνυσε ότι το Ιράν είναι ο «αρχιτέκτονας της νέας κρίσης»

 

Χάνονται χιλιάδες ανθρώπινες ζωές 

Οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας τα τελευταία 15 χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία χιλιάδων Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, αναφέρει το Al Jazeera το οποίο παρουσιάζει έναν πίνακα με τον αριθμό των θυμάτων από το 2008 έως σήμερα.

 

 

Η Χαμάς αιχμαλωτίζει Ισραηλινούς στρατιώτες

Το Al Jazeera αναφέρει πως το πρωί, δυνάμεις της Χαμάς αιχμαλώτισε γκρουπ Ισραηλινών στρατιωτών.

 

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε πως ο πόλεμος αυτός θα είναι «μακρύς». Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους επίσημους απολογισμούς θυμάτων που δημοσιοποιήθηκαν χθες, πάνω από 700 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, ενώ άλλοι 2.150 τραυματίστηκαν, από τους οποίους πολλοί βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση». «Ο εχθρός βρίσκεται ακόμη στο πεδίο», στο έδαφος του Ισραήλ, «ενισχύουμε τις δυνάμεις μας πάνω απ’ όλα κοντά στη Λωρίδα της Γάζας και διεξάγουμε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις», δήλωνε χθες βράδυ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, διαμηνύοντας ότι «οι τρομοκράτες» θα καταδιωχθούν «παντού», «όπου κι αν βρίσκονται».

 

 

 

Τριανταεπτάχρονη ισραηλινή είπε πως ένιωσε φρίκη όταν είδε μέλη της οικογένειάς της που έχουν απαχθεί σε βίντεο γυρισμένο στη Γάζα, ιδίως εξαδέλφη της και τα παιδιά της, ηλικιών μεταξύ εννέα μηνών και τριών ετών. «Αυτή είναι η μόνη επιβεβαίωση που έχουμε», είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γιφάτ Τσάιλερ, με τσακισμένη τη φωνή.

 

 

«Ζούμε τη δική μας 11η Σεπτεμβρίου» λένε οι Ισραηλινοί

Το Ισραήλ εξάλλου δέχθηκε επίθεση στα βόρεια σύνορά του, με τον Λίβανο. Το λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ, σύμμαχος της Χαμάς και του Ιράν, άνοιξε πυρ με οβιδοβόλα εναντίον διαφιλονικούμενου τομέα στα σύνορα, οδηγώντας τον ισραηλινό στρατό να προχωρήσει σε πλήγμα drone εναντίον θέσης της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο. Ενώ στην Αίγυπτο, δυο ισραηλινοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικού εναντίον τους στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με το ισραηλινό ΥΠΕΞ. Η Χαμάς και ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, άλλη παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση, διαβεβαίωσαν πως αιχμαλώτισαν «πολυάριθμους στρατιώτες» του Ισραήλ. «Αυτό που έγινε δεν έχει προηγούμενο στο Ισραήλ», αναγνώρισε ο κ. Νετανιάχου.

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα: 

Στην Θεσσαλονίκη και άλλοι Έλληνες από το Ισραήλ – «Σκότωναν κόσμο χωρίς έλεος»

Σφοδρό χτύπημα σε τέμενος στην Γάζα – σκληρές εικόνες 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This