Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Προβάδισμα του Κόρμπιν στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν φαίνεται ότι κέρδισε τους αναποφάσιστους μετά την τηλεμαχία με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Αν και ο Μπόρις Τζόνσον διατηρούσε προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων, το πρώτο συμπέρασμα δημοσκόπησης της YouGov -που έγινε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αναμεταξύ τους συζήτησης- έδειξε ότι οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν σχεδόν ισόπαλοι, με μικρό προβάδισμα του Τζόνσον (με ποσοστά 51% και 49% υπέρ του πρωθυπουργού), δεν συμπεριέλαβε στα αποτελέσματα όσους απάντησαν «δεν ξέρω».

Δείτε επίσης: Διατηρεί το προβάδισμά του ο Μπόρις Τζόνσον – Ποια η σχέση του με την Αρκούρι

Από το μερίδιο αυτό, που κατά τους πολιτικούς αναλυτές είναι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα και είναι αυτοί τους οποίους πρέπει να πείσουν οι υποψήφιοι, ο Κόρμπιν φαίνεται περισσότερο κερδισμένος και προηγείται με ποσοστό 59% έναντι 41% του Τζόνσον.

Επίσης, το 71% των αναποφάσιστων είπε ότι τα πήγε καλύτερα ο επικεφαλής των Εργατικών και το 29% ότι τα πήγε άσχημα, ενώ ο ηγέτης των Συντηρητικών έλαβε 51% για το «καλά» και 49% για το «άσχημα».

Σε γενικές γραμμές, ο Τζέρεμι Κόρμπιν τούς έδωσε την εντύπωση του πιο αξιόπιστου, του πιο αρεστού και αυτού που βρίσκεται πιο κοντά στους κοινούς πολίτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ