The Economist: Ντόναλντ Τραμπ, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον κόσμο το 2024!

«Μια σκιά απλώνεται στον κόσμο…»

Must Read

Το περιοδικό The Economist δημοσιεύει τον ετήσιο προγνωστικό οδηγό του για τις παγκόσμιες εξελίξεις το επόμενο έτος, με ένα όνομα να… δεσπόζει στην κορυφή της λίστας με τους μεγαλύτερους κινδύνους για τον πλανήτη μας το 2024. Αυτό του Ντόναλντ Τραμπ!

Η ερχόμενη χρονιά είναι εκλογική για τις ΗΠΑ, καθώς τον Νοέμβριο του 2024 θα διεξαχθούν οι προεδρικές, με τον Λευκό Οίκο να προετοιμάζεται ακόμα και για επιστροφή του Τραμπ.

Κάτι που, όπως αναφέρει το περιοδικό, θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον κόσμο!

  • Ο πρόλογος που έχει το σχετικό άρθρο, είναι ενδεικτικός:

«Μια σκιά απλώνεται στον κόσμο.

Στην έκδοση αυτής της εβδομάδας δημοσιεύουμε το ‘The World Ahead 2024’, τον 38ο ετήσιο προγνωστικό μας οδηγό για το επόμενο έτος και σε όλο αυτό το διάστημα κανένας άνθρωπος δεν έχει επισκιάσει την ανάλυσή μας τόσο, όσο ο Ντόναλντ Τραμπ επισκιάζει το 2024. Το ότι μια νίκη Τραμπ τον προσεχή Νοέμβριο είναι μια μεγάλη πιθανότητα, αρχίζει να γίνεται κατανοητό.

Ο Τραμπ κυριαρχεί στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών. Αρκετές δημοσκοπήσεις τον φέρνουν να προηγείται του προέδρου Τζο Μπάιντεν στις αμφίρροπες πολιτείες.

Σε μία από αυτές, για τους New York Times, το 59% των ψηφοφόρων τον εμπιστεύτηκε για την οικονομία, σε σύγκριση με μόλις 37% για τον Μπάιντεν. Στις προκριματικές εκλογές, τουλάχιστον, οι αστικές αγωγές και οι ποινικές διώξεις ενίσχυσαν τον Τραμπ.

Για δεκαετίες οι Δημοκρατικοί βασίζονταν στην υποστήριξη των μαύρων και ισπανόφωνων ψηφοφόρων, αλλά ένας σημαντικός αριθμός εγκαταλείπει το κόμμα.

Τους επόμενους 12 μήνες ένα παραπάτημα οποιουδήποτε από τους υποψηφίους, θα μπορούσε να καθορίσει την κούρσα – και έτσι να φέρει αναταραχή στον κόσμο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This