Συνεχίζεται η επιχείρηση στο Αλ Σίφα: Στο στόχαστρο τα νοσοκομεία της Γάζας – Πλήγματα σε «ανώτερα» στελέχη της Χαμάς

Εντολή εκκένωσης στην περιοχή. Ισραηλινοί καταδρομείς του ναυτικού στο λιμάνι

Must Read

Κλιμακώνει τις επιχειρήσεις του ο ισραηλινός στρατός ενώ στο επίκεντρο των επιθέσεών του είναι τα νοσοκομεία της περιοχής αλλά και της Δυτικής Όχθης. Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν τις νότιες περιοχές της Γάζας.

Τουλάχιστον 18 νεκροί σε βομβαρδισμό  

Ο βομβαρδισμός κατοικιών στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat άφησε πίσω του τουλάχιστον 18 νεκρούς. Σύμφωνα με το Al Jazeera ανάμεσά τους είναι γυναίκες και παιδιά. Η υγειονομική κρίση στη Μέση Ανατολή γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα καθώς το Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις σε νοσοκομεία, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς ως ορμητήρια. Οι επιδημίες και η πείνα καραδοκούν στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας που για πάνω από 40 μέρες υφίσταται σφοδρούς βομβαρδισμούς. 

 

 

Τούνελ της Χαμάς και φορτηγάκι με οπλισμό, παρόμοιο με αυτό της επίθεσης των τρομοκρατών, στις 7 Οκτωβρίου ισχυρίζεται ότι εντόπισε ο Ισραηλινός στρατός, στο προαύλιο του νοσοκομείου Αλ Σίφα. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι στους χώρους του ιδρύματος, βρέθηκαν ίχνη των ομήρων, ενώ σε κοντινό κτήριο, εντόπισαν το άψυχο σώμα μιας 65χρονης, που είχε απαχθεί από τα κιμπούτς. Με ρίψη φυλλαδίων, οι Ισραηλινοί, καλούν σε εκκένωση 4 πόλεων στο νότιο τμήμα, της Λωρίδας της Γάζας.

 

Νεκρή όμηρος κοντά στο νοσοκομείο

Όπλα, τεχνολογικό εξοπλισμό και ένα κέντρο διοίκησης εντόπισε ο ισραηλινός στρατός στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας. Παράλληλα,δημοσιεύτηκαν και πλάνα από την είσοδο μιας σήραγγας της Χαμάς στο συγκρότημα. Πλάνα που κυκλοφόρησαν από τους IDF δείχνουν τη σήραγγα ανάμεσα σε κτίρια στο χώρο του νοσοκομείου. Υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και ένα φορτηγό της Χαμάς με όπλα μέσα σε αυτό. Όπλα ανακαλύφθηκαν και μέσα στο νοσοκομείο Αλ Γκουντς της Γάζας, υποστηρίζουν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι δίνουν στοιχεία και για το εσωτερικό μιας σήραγγας της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο Ραντίσι. 

 

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση του Ισραήλ ότι βρήκε μια όμηρο νεκρή έξω από ένα κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα. Το σώμα της Γεχουντίτ Βάις, που πιάστηκε από ένοπλους της Χαμάς όταν αυτοί εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου βρέθηκε από στρατεύματα σε ένα κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ. Όσον αφορά στο Αλ Σίφα, ένας αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι «εικόνες σχετικές με ομήρους», οι οποίες καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, εντοπίστηκαν σε υπολογιστές που κατασχέθηκαν κατά την επέμβαση του στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα. Κι ενώ και η Χαμάς διαψεύδει ότι βρέθηκαν όπλα στο χώρο, μιλώντας για κατάφωρη προπαγάνδα του ισραηλινού στρατού, ο σύμβουλος του Μπένιαμιν Νετανιάχου τονίζει πως οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ ο στρατός τονίζει ότι η Χαμάς φρόντισε να αποκρύψει στοιχεία από τα νοσοκομεία. 

 

 

«Η επιχείρηση αυτή σχεδιάστηκε επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχει μια καλά κρυμμένη τρομοκρατική υποδομή στο συγκρότημα», είπε αξιωματούχος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Χαμάς εργαζόταν συστηματικά για να κρύψει τις υποδομές και τις αποδείξεις στα νοσοκομεία της Γάζας. Ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Σίφα από την πλευρά του λέει ότι εκατοντάδες ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται στον χώρο και οι ασθενείς «ουρλιάζουν από τη δίψα», καθώς η εγκατάσταση ξεμένει από οξυγόνο και νερό. Επίσης, οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου δεν λειτουργούν σε όλη τη Γάζα λόγω έλλειψης καυσίμων, λένε οι παλαιστινιακές εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

 

Πλήγματα κατά «ανώτερων» στελεχών της Χαμάς  

Όπως μεταδίδει το BBC, το Ισραήλ αναφέρει ότι τα πλήγματα σε υπόγειες τοποθεσίες τις «τελευταίες ημέρες» στόχευαν σε «ανώτερα» στελέχη της Χαμάς σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη Γάζα. «Ένας αριθμός ανώτερων διοικητών της Χαμάς κρυβόταν σε ένα από αυτά τα σημεία συμπεριλαμβανομένου του Αχμέντ Ραντόρ, του επικεφαλής της ταξιαρχίας της Χαμάς στη βόρεια Γάζα και του Χίμαν Σιάν, του επικεφαλής της ταξιαρχίας πυραύλων της Χαμάς», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ Ντάνιελ Χαγκάρι. Σε έναν άλλο υπόγειο χώρος που δέχτηκε επίθεση, είπε, ήταν ανώτερα μέλη της πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς. Και οι δύο τοποθεσίες υπέστησαν «σημαντικές ζημιές», δήλωσε ο ισραηλινός εκπρόσωπος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 

 

Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι οι κάτοικοι στον Παλαιστινιακό θύλακα, βρίσκονται άμεσα αντιμέτωποι, με τον κίνδυνο λιμοκτονίας. Η Δυτική Όχθη πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως η Χαμάς, δήλωσε ο ακροδεξιός εταίρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, καλώντας σε επίθεση, κατά της Παλαιστινιακής Αρχής, ενώ η αντιπολίτευση διαμηνύει ότι ήρθε η ώρα, να φύγει ο Νετανιάχου. Την βαθιά τους ανησυχία, εξέφρασαν οι ΗΠΑ, για το αεροπορικό πλήγμα σε ιορδανικό στρατιωτικό νοσοκομείο στη Γάζα, με 7 τραυματίες και επανέλαβαν, ότι είναι αντίθετες σε ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον νοσοκομείων, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος, επανέλαβε τη λύση δύο κρατών. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Προκλητική δήλωση του ηγέτη της Χαμάς: «Ο εχθρός δεν μπόρεσε να πετύχει κανέναν από τους στόχους του»

Κινητοποίηση κατά του Ισραήλ διέλυσε η αστυνομία στο Σαν Φρανσίσκο

Γάζα: Είσοδο στοάς ανακάλυψε ο ισραηλινός στρατός κάτω από χαλάσματα του νοσοκομείου Αλ Σίφα 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This