Τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία στη Μέση Ανατολή: Συνεχίζονται βομβαρδισμοί και σφαγές των αμάχων

Μηνύματα νίκης από τον Νετανιάχου

Must Read

Μάχες δίχως τέλος στη Γάζα, με το Ισραήλ μετά τον Βορρά να επεκτείνει την επίθεση του και στον Νότο. Παλαιστίνιοι και ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει πουθενά ασφαλές σημείο στον πολιορκημένο θύλακα, και οι άμαχοι είναι στο έλεος του θεού.

 

Η πόλη Χαν Γιουνίς στο νότο της Λωρίδας της Γάζας βρίσκεται περικυκλωμένη από ισραηλινά άρματα μάχης, με το πεζικό να διεξάγει σφοδρές μάχες στο εσωτερικό της. Την ίδια ώρα, στη βόρεια Γάζα, ο στρατός επιχειρεί στην καρδιά του καταυλισμού της ΤζαμπαλίγιαΗ ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ είπε ότι η «σφαγή των αμάχων πρέπει να σταματήσει», με τα νοσοκομεία στη Γάζα να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν αφού οι τραυματίες περιθάλπονται ακόμα και στο πάτωμα. Η Χαμάς υποστηρίζει ότι δεν θα μπει σε διαπραγματεύσεις αν δεν σταματήσει η ισραηλινή επίθεση. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι «μόνο ο στρατός μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στη μεταπολεμική Γάζα».

 

 

Αξιωματούχος της Χαμάς ανέφερε ότι, δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις ή ανταλλαγή κρατουμένων έως ότου σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό θύλακα, ενώ ο Π.Ο.Υ. κάνει λόγο για «τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία», με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επισημαίνει ότι το Ισραήλ πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες και να επιτρέψει να εισέλθουν στη Γάζα περισσότερα καύσιμα και βοήθεια.

Νετανιάχου: «Τους μισούς διοικητές της Χαμάς εξόντωσαν οι ένοπλες δυνάμεις μας»

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του σκότωσαν περίπου τους μισούς από τους διοικητές μονάδων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς κατά τη διάρκεια των αεροπορικών και χερσαίων επιχειρήσεων που διεξάγουν στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου. Ο στρατός του Ισραήλ κάνει την υπόθεση πως η Χαμάς έχει συνολικά 24 μονάδες που πολεμούν στη Γάζα, μιλά για «τάγματα», με περίπου 1.000 μέλη το καθένα.

 

 

«Δεν θα ξεχάσουμε, ούτε θα συγχωρήσουμε», είπε ο κ. Νετανιάχου, δυο μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς με έναυσμα την άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου. Ο ισραηλινός στρατός λέει πως δρα στη νότια Λωρίδα της Γάζας από χθες, ιδίως στη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, τη Χαν Γιούνις.

 

 

16.248 οι νεκροί  

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 16.248 ανθρώπους, ανάμεσά τους 7.112 παιδιά και 4.885 γυναίκες στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, αναφέρει σήμερα η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο ενημέρωσης της Χαμάς. Τουλάχιστον 43.616 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τουλάχιστον 7.600 αγνοούνται, τονίζεται. «Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα, οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν περισσότερους από 50.000 τόνους εκρηκτικών σε σπίτια αμάχων, νοσοκομεία, σχολεία και σε άλλα ιδρύματα, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή 52.000 οικιστικών μονάδων, 69 σχολείων, 121 κυβερνητικών κτιρίων και 100 τζαμιών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δύο νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο

Δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους μέλος των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου, σκοτώθηκαν χθες Τρίτη σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ στο νότιο τμήμα της χώρας, έκαναν γνωστό ο λιβανέζικος στρατός και το λιβανέζικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων. Σε ανακοινωθέν του, ο λιβανέζικος στρατός, που είναι ανεπτυγμένος στην περιοχή των συνόρων, ανέφερε πως «ο ισραηλινός εχθρός βομβάρδισε» θέση του στην περιοχή Αανταϊσέ, «σκοτώνοντας έναν στρατιώτη και τραυματίζοντας άλλους τρεις». Ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, αναγνώρισε πως αυτός ευθυνόταν, τονίζοντας πως έβαλε στο στόχαστρο θέση του λιβανέζικου ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ, συμμάχου της Χαμάς, προκειμένου να «εξαλείψει άμεση απειλή». «Δεν ήταν ο στόχος του πλήγματος οι ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, εκφράζοντας τη «λύπη» του για το αιματηρό συμβάν. Πρόκειται για τον πρώτο στρατιώτη του Λιβάνου που έχασε τη ζωή του από την έναρξη την 8η Οκτωβρίου των σχεδόν καθημερινών ανταλλαγών πυρών στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ. Οι εχθροπραξίες ξέσπασαν την επομένη της έναρξης πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, με έναυσμα την άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Κυρώσεις και σε Ισραηλινούς θα επιβάλουν οι ΗΠΑ – Αλλά μόνο σε εκείνους της Δυτικής Όχθης! 

Οργή στο Ισραήλ για τις φήμες πως η Χαμάς «μπούκωνε» με ηρεμιστικά τους ομήρους που απελευθέρωνε 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This