Εσείς θέλετε να μάθετε πότε θα πεθάνετε;

Ρωτήστε την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης AI Death Predictor!

Must Read

Η χρήση αλληλουχιών γεγονότων ζωής μπορεί να προβλέψει τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου, σύμφωνα με ερευνητές στη Δανία οι οποίοι ανέπτυξαν και χρησιμοποιούν την εφαρμογή Life2vec, έναν αλγόριθμο-ισχυρό εργαλείο που χρησιμοποιεί ειδικό λογισμικό AI (τεχνητή νοημοσύνη).

Αυτή η τεχνητή νοημοσύνη προσπαθεί να «μαντέψει» πόσο θα ζήσουν οι άνθρωποι, αλλά και τη μελλοντική τους κατάσταση, εξετάζοντας σε βάθος τις λεπτομέρειες της ζωής τους.

Το Life2vec AI Death Calculator εξερευνά εκτεταμένα σύνολα δεδομένων που περιλαμβάνουν ανώνυμα αρχεία υγείας και δημογραφικά στοιχεία από εκατομμύρια άτομα.

Λαμβάνει υπόψη ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων υγείας, των δημογραφικών πληροφοριών, του ιστορικού απασχόλησης, των κοινωνικών σχέσεων και της γεωγραφικής θέσης.

Ο αλγόριθμος φτάνει στα βάθη αυτών των τεράστιων συνόλων δεδομένων αναλύοντας, για να αντλήσει ιδέες και μοτίβα που συμβάλλουν σε μια ολοκληρωμένη κατανόηση διαφόρων πτυχών που σχετίζονται με τη ζωή των ατόμων.

Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής, το Life2Vec δεν είναι προσβάσιμο ως δημόσια αριθμομηχανή ή εφαρμογή, ενώ η συνεχιζόμενη έρευνα υπογραμμίζει το γεγονός ότι το μοντέλο δεν προορίζεται για ατομική χρήση ή λήψη αποφάσεων.

Ποιο είναι το ποσοστό ακρίβειας του μοντέλου AI Death Predictor;

Το μοντέλο AI Death Predictor, γνωστό και ως Life2vec, μπορεί να υπερηφανεύεται για ποσοστό ακρίβειας 79% στην πρόβλεψη των πιθανοτήτων θανάτου ενός ατόμου μέσα σε τέσσερα χρόνια!

Αυτό το μοντέλο δοκιμάστηκε σε προσωπικά δεδομένα από τον πληθυσμό της Δανίας, που περιελάμβανε στοιχεία υγείας, απασχόλησης και οικονομικών αρχείων, μαζί με δεδομένα όπως εκπαίδευση, επισκέψεις γιατρών και νοσοκομείων, διαγνώσεις, εισόδημα και επάγγελμα.

Αποκαλύφθηκε ότι οι προβλέψεις από το AI Death Predictor υπερβαίνουν τις τρέχουσες μεθόδους που χρησιμοποιούνται από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ή ασφαλιστικές εταιρείες ζωής, κατά 11%.

  • Όπως εξηγούν οι ερευνητές στο περιοδικό Nature:

«Αυτό το κάνουμε βασιζόμενοι σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεδομένων μητρώου, το οποίο είναι διαθέσιμο για τη Δανία εδώ και πολλά χρόνια και περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με συμβάντα ζωής που σχετίζονται με την υγεία, την εκπαίδευση, το επάγγελμα, το εισόδημα, τη διεύθυνση και τις ώρες εργασίας, που καταγράφονται με καθημερινή ανάλυση.

Δημιουργούμε ενσωματώσεις γεγονότων ζωής σε έναν ενιαίο διανυσματικό χώρο, δείχνοντας ότι αυτός ο χώρος ενσωμάτωσης είναι ισχυρός και εξαιρετικά δομημένος. Τα μοντέλα μας, μάς επιτρέπουν να προβλέψουμε διαφορετικά αποτελέσματα που κυμαίνονται από την πρώιμη θνησιμότητα έως τις αποχρώσεις της προσωπικότητας, ξεπερνώντας κατά πολύ τα μοντέλα τελευταίας τεχνολογίας.

Χρησιμοποιώντας μεθόδους για την ερμηνεία μοντέλων βαθιάς μάθησης, διερευνούμε τον αλγόριθμο για να κατανοήσουμε τους παράγοντες που επιτρέπουν τις προβλέψεις μας. Το πλαίσιο μας επιτρέπει στους ερευνητές να ανακαλύψουν πιθανούς μηχανισμούς που επηρεάζουν τα αποτελέσματα της ζωής καθώς και τις σχετικές δυνατότητες για εξατομικευμένες παρεμβάσεις».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This