«Φωτιά» στις τιμές ενοικίων στην Κωνσταντινούπολη: Ούτε η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας δεν βρίσκει σπίτι

Must Read

Λίγες μόλις ημέρες μετά την δήλωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Σιμσέκ, διαβεβαιώνοντας πως οι τιμές των ενοικίων βρίσκονται σε…πτωτική πορεία, η ομιλία της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, κατά την οποία επεσήμανε πως δυσκολεύεται να βρει διαμέρισμα, λόγω της ακρίβειας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις!

Όπως έγινε γνωστό, η Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν είπε πως ούτε η ίδια βρίσκει σπίτι να μείνει στην Κωνσταντινούπολη λόγω των τιμών που έχουν πάρει «φωτιά». Το οξύμωρο της κατάστασης είναι το γεγονός πως η Κεντρική Τράπεζα, που με τις πολιτικές της έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να υποφέρουν τα τελευταία χρόνια, ξαφνικά έγινε η φωνή τους, εκφράζοντας την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Ο μηνιαίος μισθός της Ερκάν είναι 5.000 ευρώ (160.000TL) χωρίς τις πρόσθετες παροχές. Ωστόσο, πριν πάει να μείνει στην Τουρκία, το εισόδημά της στην Αμερική για 3-4 χρόνια ήταν τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια. «Αν κάποιος με εισόδημα 5.000 ευρώ δεν μπορεί βρει σπίτι να ζήσει στην Κωνσταντινούπολη και βρίσκει τα ενοίκια υψηλά, σκέψου την κατάσταση του πολίτη», σημειώνει ο δημοσιογράφος Φατίχ Αλταϊλί, που δεν ρίχνει ωστόσο άδικο στην Ερκάν:

«Ένας τέτοιου βεληνεκούς κρατικός αξιωματούχος δεν θα ζούσε σε ένα σπίτι 90 τετραγωνικών μέτρων, αξίας σήμερα 650 ευρώ. Η Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν θα ζήσει στο Έτιλερ, το Μπεμπέκ, γύρω από την οδό Βαγδάτης. Τα σπίτια εκεί κοστίζουν 2.000-3.000 ευρώ, οπότε φυσικά κι είναι ακριβά για εκείνη. Θα έπρεπε να δώσει παραπάνω από το μισό μισθό της για σπίτι. Η Ερκάν μετράει τις μέρες να τελειώσει η δουλειά της εδώ και να επιστρέψει στην Αμερική».

Στο πλαίσιο αυτό, τα στοιχεία της τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας επιβεβαιώνουν την κατάσταση, κάνοντας λόγο για τεράστια μείωση στις πωλήσεις κατοικιών φέτος, λόγω της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This