62 νεκροί στην Ιαπωνία: Ισοπεδωμένα σπίτια, κατολισθήσεις – Αγώνας δρόμου για τους σεισμοπαθείς

Το έδαφος συνεχίζει να σείεται με απανωτούς μετασεισμούς

Must Read

Εικόνες αποκάλυψης μετά τα 7,6 Ρίχτερ που διέλυσαν δρόμους και υποδομές σε έναν από τους πιο καταστροφικούς σεισμούς των τελευταίων ετών στην Ιαπωνία. Σπίτια κατέρρευσαν, κτίρια πήραν φωτιά και δρόμοι υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, δυσχεραίνοντας το έργο των υπηρεσιών διάσωσης.  

 

Ο νεότερος απολογισμός είναι τουλάχιστον 62 νεκροί πάνω από 300 τραυματίες, περίπου 20 από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο πρωθυπουργός, Fumio Kishida, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν εγκλωβιστεί σε έναν «αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο» για τη διάσωση επιζώντωνΑνέφερε επίσης ότι περίπου 3.000 διασώστες προσπαθούσαν να φτάσουν σε τμήματα της χερσονήσου Νότο. Οι έρευνες ελικοπτέρων κατέγραψαν πολλές πυρκαγιές και εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια και υποδομές. Η πόλη Γουατζίμα, στο βόρειο άκρο του Νότο, έχει αποκοπεί από τις χερσαίες οδούς. Στην παράκτια πόλη Suzu στο νομό Ishikawa, περίπου το 90% των σπιτιών της πόλης είχαν «καταστραφεί εντελώς ή σχεδόν εντελώς», δήλωσε ο δήμαρχος Masushiro Izumiya στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo. Ο ιαπωνικός στρατός έχει μοιράσει προμήθειες – όπως τρόφιμα, νερό και κουβέρτες – σε όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι 57.360 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν. 

 

 

Στην παράκτια πόλη Σούζου περίπου το 90% των σπιτιών της πόλης είχαν «καταστραφεί εντελώς ή σχεδόν εντελώς», δήλωσε ο δήμαρχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo. Ο ιαπωνικός στρατός έχει μοιράσει προμήθειες όπως τρόφιμα, νερό και κουβέρτες για όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι 57.360 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν. Δεκάδες χιλιάδες γεύματα παραδίδονται σε όλη την πληγείσα περιοχή. Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Γιοσιμάσα Χαγιάσι, προειδοποίησε τον κόσμο να «είναι σε εγρήγορση» για περισσότερους σεισμούς «έντασης έως και 7» την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, αγώνας δρόμου των ιαπωνικών αρχών για την παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών και προβλέψεων για ισχυρές βροχοπτώσεις αργότερα σήμερα Τετάρτη.

 

 

Την ίδια ώρα, ο «χορός» των μετασεισμών συνεχίστηκε την περασμένη Τρίτη. Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Γιοσιμάσα Χαγιάσι, προειδοποίησε τους πολίτες να «είναι σε εγρήγορση» για περισσότερους σεισμούς «έντασης έως και 7 Ρίχτερ» την ερχόμενη εβδομάδα. Στην Ισικάουα, 155 χιλιόμετρα νότια της χερσονήσου Νότο, σημειώθηκε σεισμός 4,9 βαθμών. Οι μεγάλες προειδοποιήσεις για τσουνάμι που εξέδωσε η ιαπωνική κυβέρνηση την περασμένη Δευτέρα υποβαθμίστηκαν αργότερα. Ωστόσο, μέχρι χθες, Τρίτη, όλες οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι είχαν αρθεί κατά μήκος της Θάλασσας της Ιαπωνίας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε πλέον κίνδυνος ενός τέτοιου συμβάντος. Την ίδια ώρα ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται στις περιοχές που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό, αυξάνοντας τους φόβους για κατολισθήσεις, γεγονός που θα μπορούσε να καθυστερήσει περαιτέρω τις προσπάθειες διάσωσης πολλών ακόμη κατοίκων που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

 

Διαβάστε ακόμα:

Τα συλλυπητήρια ΥΠΕΞ στην Ιαπωνία για τον πολύνεκρο σεισμό

Εικόνες ισοπέδωσης και θρήνου στην Ιαπωνία: Τουλάχιστον 48 νεκροί – Ψάχνουν επιζώντες στα συντρίμμια 

Έλληνας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κιότο: «Δεν μπορούν να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία στις πληγείσες περιοχές»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This