Νεκρούς και σοβαρά προβλήματα έφεραν στις ΗΠΑ σφοδρές καταιγίδες

Πρόβλημα και με το αεροσκάφος που μετέφερε την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις

Must Read

Σοβαρότατα προβλήματα προκαλούν οι σφοδρές χειμερινές καταιγίδες που σαρώνουν τις ΗΠΑ, φέρνοντας μαζί τους ανεμοστροβίλους στο νότο με τρεις νεκρούς.

Μάλιστα, το Air Force Two, το αεροσκάφος που μετέφερε την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, χρειάστηκε να εκτραπεί χθες Τρίτη κατά την επιστροφή του από την Ατλάντα στην Ουάσιγκτον εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών

Σφοδροί άνεμοι και χιονοθύελλες πλήττουν το βόρειο τμήμα της χώρας και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Σήμερα, καταιγίδα αναμένεται να σαρώσει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, η οποία στο ξεκίνημά της έχει ήδη προκαλέσει διακοπές στην ηλεκτροδότηση, προβλήματα στις πτήσεις και ζημιές.

Περισσότεροι από 90 εκατομμύρια άνθρωποι από το ανατολικό Οχάιο και το Κεντάκι έως τις μεσοατλαντικές πολιτείες και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας έχουν λάβει προειδοποιήσεις για θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες, όπως έγινε γνωστό από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS).

Μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Φιλαδέλφεια και η Βοστόνη αναμένεται να πληγούν από ισχυρές βροχοπτώσεις, με τον κίνδυνο να προκληθούν πλημμύρες – ήδη ο ποταμός Saddle στο Νιού Τζέρσι της Νέας Υόρκης υπερχείλισε πλημμυρίζοντας δρόμους και γειτονιές.

Καταστροφικοί άνεμοι άνω των 80 χιλιομέτρων την ώρα, ενδέχεται να ξεριζώσουν δέντρα και να ξηλώσουν καλώδια ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την NWS.

Περίπου 500.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τη Φλόριντα έως το Μέιν δεν έχουν από νωρίς σήμερα ηλεκτρικό ρεύμα, ανέφερε η εταιρεία Poweroutage.us.

Η καταιγίδα προκάλεσε επίσης καθυστερήσεις ή ακυρώσεις σε περισσότερες από 1.400 πτήσεις, μεταξύ άλλων σε περισσότερες από 100 πτήσεις από και προς το Σικάγο, σύμφωνα με τη Flightaware.com.

Η καταιγίδα έχει ήδη προκαλέσει τουλάχιστον 3 θανάτους στην Αλαμπάμα, τη Βόρεια Καρολίνα και την Τζόρτζια, όπου ισχυροί άνεμοι και ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τμήματα των νοτίων πολιτειών.

Δύο μοτοσικλετιστές σκοτώθηκαν στο Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, όπου σφοδρές χιονοπτώσεις έπληξαν την περιοχή, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Μια άλλη χειμερινή καταιγίδα αναμένεται να συνεχίσει το καταστροφικό πέρασμά της κατά τη διάρκεια της ημέρας στις βορειοδυτικές πολιτείες, όπου περιοχές σε μεγάλα υψόμετρα κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες με χιονοθύελλες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This