ΗΠΑ: «Αγγίζουν» τους 100 οι νεκροί από τη σαρωτική κακοκαιρία – Εκατομμύρια πολίτες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα

Must Read

Τα «δόντια» της δείχνει η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τις ΗΠΑ, με σχεδόν 100 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με τα μεσοδυτικά, τις παράκτιες πολιτείες, αλλά και τμήματα του Νότου να βρίσκονται στο έλεος των πυκνών χιονοπτώσεων και του παγετού, την ώρα που οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανέφερε το «Sky News» 95 θάνατοι έχουν συνδεθεί με τις καιρικές συνθήκες, με τους περισσότερους εξ αυτών να οφείλονται σε υποθερμία ή σφοδρά τροχαία δυστυχήματα. Όσον αφορά δε στις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για τις επόμενες ημέρες, το NBC News επισήμανε πως οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν περιοχές όπου ζουν συνολικά 57 εκατομμύρια άνθρωποι.

Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν τρία άτομα, ανάμεσά τους και μια έγκυος, που υπέστησαν θανάσιμη ηλεκτροπληξία, καθώς γλίστρησαν στον πάγο δίπλα σε γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Πολλά είναι, εξάλλου, τα τροχαία ατυχήματα που έχουν αναφερθεί σε δεκάδες πολιτείες, με το Όρεγκον να κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τους αστυνομικούς να προειδοποιούν για τον κίνδυνο πλημμύρας, ισχυρών ανέμων, κατολισθήσεων και διακοπές ρεύματος.

Τουλάχιστον 600.000 κάτοικοι στο Μέμφις του Τενεσί έλαβαν εντολή να βράσουν το νερό της βρύσης τους πριν από τη χρήση, αφού χιλιάδες σωλήνες ύδρευσης έσπασαν, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών. Οι αστυνομικοί προειδοποίησαν ότι υπάρχει κίνδυνος η χαμηλή πίεση στο σύστημα, σε συνδυασμό με τις διαρροές του κύριου νερού, να επιτρέψει σε επιβλαβή βακτήρια να το μολύνουν.

Περισσότερα από 10 εκατομμύρια νοικοκυριά στο Τενεσί, το οποίο βρίσκεται «θαμμένο» στο χιόνι, έχουν επίσης παροτρυνθεί να εξοικονομήσουν ενέργεια, για να αποφύγουν τα συνεχόμενα μπλακάουτ που συμβαίνουν στην περιοχή. Ακόμη και το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια έχει πληγεί από ισχυρή βροχόπτωση τις τελευταίες ημέρες, με τις Αρχές να εκδίδουν εντολή εκκένωσης στο κοντινό φαράγγι Topanga, εν μέσω φόβων για πιθανές πλημμύρες.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This