Δύο από τους συλληφθέντες για το μακελειό στην Μόσχα ταξίδευαν από Τουρκία σε Ρωσία

Αναχώρησεαν από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Must Read

Νέα στοιχεία για τους δράστες του αδιανόητου τρομοκρατικού χτυπήματος στο συναυλιακό κέντρο στα περίχωρα της Μόσχας έρχονται στην δημοσιότητα. Δύο από τους συλληφθέντες είχαν ταξιδέψει ελεύθερα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, από την οποία αναχώρησαν μαζί με αεροπλάνο στις 2 Μαρτίου για να επιστρέψουν στη Ρωσία.

«Τα δύο άτομα ήταν ελεύθερα να ταξιδέψουν ανεμπόδιστα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ελλείψει εντάλματος σύλληψης εις βάρος τους» στο AFP πηγή των τουρκικών Αρχών Ασφαλείας.

Η εθνικότητα των δύο ατόμων δεν διευκρινίστηκε.




Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τον Σαμσιντίν Φαριντούνι, ο οποίος εισήλθε στην Τουρκία στις 20 Φεβρουαρίου και αναχώρησε για την Ρωσία στις 2 Μαρτίου από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έπειτα από διαμονή σε ξενοδοχείο στην περιοχή Φατίχ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο άνδρας έφυγε από το ξενοδοχείο στις 27 Φεβρουαρίου και δημοσίευσε ένα μήνυμα «οκτώ φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 23 Φεβρουαρίου από την συνοικία Ακσαράι», στην Φατίχ.

Ο άλλος ύποπτος είναι ο Σαϊντακράμ Ρατζαμπαλιζόντα, ο οποίος φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Ιανουαρίου κατέλυσε αμέσως σε ένα ξενοδοχείο στην Φατίχ από το οποίο έφυγε στις 21 Ιανουαρίου.

«Στην συνέχεια, αναχώρησε για την Μόσχα στις 2 Μαρτίου με την ίδια πτήση με τον Φαριντούνι» δήλωσε η ίδια πηγή ασφαλείας. «Εκτιμούμε ότι αυτά τα δύο άτομα ριζοσπαστικοποιήθηκαν στην Ρωσία λόγω της σύντομης παραμονής τους στην Τουρκία».

Σύμφωνα με το τελευταίο απολογισμό, η επίθεση στο Crocus άφησε πίσω 139 νεκρούς και 182 τραυματίες.

Τέσσερις βασικοί ύποπτοι συνελήφθησαν και έχουν τεθεί υπό κράτηση. Αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Μεταξύ αυτών, τουλάχιστον ένας είναι από το Τατζικιστάν, σύμφωνα με την Ρωσία.

Ένας άλλος, που συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του και έναν από τους αδελφούς του, γεννήθηκε στο Τατζικιστάν και έχει ρωσική υπηκοότητα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

Οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν σε 147 συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This