Ολλανδία: Πατέρας εννέα παιδιών κακοποιούσε συστηματικά τα έξι ανήλικα από αυτά, σε απομακρυσμένο αγρόκτημα!

Must Read

Ένας πατέρας, ο οποίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για σεξουαλική κακοποίηση, κρατούσε έξι από τα εννέα παιδιά του υπό καθεστώς αιχμαλωσίας σε ένα απομακρυσμένο αγρόκτημα της Ολλανδίας, για σχεδόν μία δεκαετία!

Μάλιστα, ο εν λόγω πα-τέρας απειλούσε τα παιδιά του, λέγοντάς τους ότι θα τα καταλάβουν «κακά πνεύματα», στην περίπτωση που δοκίμαζαν να μιλήσουν για τα όσα περνούν σε άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο 67χρονος Gerrit Jan van Dorsten, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη κράτηση, κακοποίηση παιδιών και ξέπλυμα χρήματος, προς το παρόν αναρρώνει στο νοσοκομείο της φυλακής, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2014 και δεν αντιμετωπίστηκε, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να μιλήσει.

Τον περασμένο Οκτώβριο, χάρη στο γεγονός ότι ένα από τα έξι αιχμάλωτα παιδιά κατάφερε να διαφύγει σε κοντινό χωριό, οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία εντόπισε τον van Dorsten και τα πέντε ανήλικα αδέλφια του σε ένα αγρόκτημα στο Ρουίνερβολντ της βόρειας Ολλανδίας.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΠΑΙΔΙΑ
Αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες στο Ρουίνερβολντ της βόρειας Ολλανδίας

«Όλα τα παιδιά αναφέρουν τη σωματική τιμωρία, όταν θεωρούνταν ότι ήταν υπό την επήρεια των πνευμάτων. Αυτό συνέβη από πολύ νεαρή ηλικία, με παιδιά ηλικίας τεσσάρων ή πέντε ετών», δήλωσε στους δικαστές η εισαγγελέας Νταϊάνα Ρόγκεν, για να συνεχίζει, λέγοντας ότι «οι τιμωρίες περιλάμβαναν ξυλοδαρμούς, μερικές φορές με ραβδί ή άλλα αντικείμενα, τράβηγμα μαλλιών, ενώ κάποιες φορές αναγκάζονταν να κάτσουν σε μπανιέρα με κρύο νερό για ώρες».

Σε καθεστώς αιχμαλωσίας από την ημέρα που γεννήθηκαν

Τα έξι κακοποιημένα αδέλφια χωρίστηκαν από τα υπόλοιπα τρία και τέθηκαν σε απομόνωση από την ημέρα που γεννήθηκαν, ενώ από τα μεγαλύτερα, ένα 15χρονο κορίτσι μετακόμισε σε άλλη πόλη, και ένα 12χρονο αγόρι εξαναγκάστηκε να ζήσει μόνο του σε τροχόσπιτο.

Ο van Dorsten, ο οποίος κρατούσε ημερολόγια με τα «κατορθώματά» του, τα οποία και κατασχέθηκαν από τις αρχές, κατηγορούσε τα παιδιά του για τον θάνατο της μητέρας τους το 2004, ισχυριζόμενος ότι έφταιγε το γεγονός ότι ήρθαν σε επαφή με τον έξω κόσμο. «Είχα ένα κακό πνεύμα και δεν ήθελα να τους το μεταφέρω», δήλωσε ένα από τα παιδιά στους εισαγγελείς.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΠΑΙΔΙΑ
το αγρόκτημα – τόπος του εγκλήματος

Με βάση τα όσα αναφέρονται στα ημερολόγια, από το 2007 έως και την ημέρα της σύλλυψής του, ο 67χρονος στερούσε από τα παιδιά του το φαγητό, το νερό, αλλά και τα φάρμακα, ενώ κάποια από τα μεγαλύτερα παιδιά, δήλωσαν ότι ο πατέρας τους τα εξανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις μαζί του, από το 2004 έως το 2008.

Διαβάστε επίσης: Ζευγάρι έζησε μαζί 65 χρόνια και πέθαναν την ίδια ημέρα

Η Ρόγκεν είπε ότι, προκειμένου να δικαιολογεί τις σεξουαλικές πράξεις με τα παιδιά του, ο van Dorsten τούς έλεγε πως ένα «γυναικείο πνεύμα, το πνεύμα της μητέρας τους ή μιας άλλης πνευματικής συζύγου», είχε καταλάβει το σώμα τους!

Ένας δεύτερος ύποπτος, ο 58χρονος Αυστριακός Γιόσεφ Μπρούνερ, «οπαδός» ή συνεργός του Βαν Ντόρστεν, ο οποίος πλήρωνε το ενοίκιο της αγροικίας, κατηγορείται επίσης για παράνομη κράτηση, αλλά και για το γεγονός ότι έθεσε σε κίνδυνο την υγεία άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This