Πλοίο-φάντασμα που ξεκίνησε από την Ελλάδα έπλεε ακυβέρνητο επί έναν χρόνο! (video)

Must Read

Φορτηγό πλοίο, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του, συνέχισε να ταξιδεύει ακυβέρνητο στο Ατλαντικό Ωκεανό, για πάνω από έναν χρόνο! 

Το πλοίο που φέρει την ονομασία «Alta», παρά το γεγονός ότι έμεινε ακυβέρνητο, συνέχισε ακάθεκτο το μοναχικό ταξίδι του στον Ατλαντικό, ώσπου η κακοκαιρία «Ντένις» το οδήγησε σε προσάραξη στις ακτές της Ιρλανδίας και πιο συγκεκριμένα κοντά στο Ballycotton, ένα ψαροχώρι της κομητείας του Κορκ.

Τη Δευτέρα 17/2, οπότε και εντοπίστηκε το πλοίο, πραγματοποιήθηκε συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι του τοπικού συμβουλίου, της ιρλανδικής ακτοφυλακής και της επιτροπής ναυαγίων, όπου συζητήθηκε το πώς οι Αρχές θα διαχειριστούν το ζήτημα.
«Το συμβούλιο της κομητείας του Κορκ ζητάει από τους πολίτες να μείνουν μακριά από το ναυάγιο, καθώς αυτό βρίσκεται σε ένα επικίνδυνο και δυσπρόσιτο τμήμα της ακτογραμμής, ενώ είναι σε ασταθή κατάσταση», αναφέρεται σε δήλωση.

Το τελευταίο του ταξίδι και η αφετηρία

Παράλληλα, ομάδα της ακτοφυλακής προσέγγισε το Alta με ελικόπτερο, ενώ, καθώς η κακοκαιρία υποχωρεί, μία άλλη ομάδα θα επιθεωρήσει το πλοίο στο βραχώδες σημείο που βρίσκεται. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για διαρροή καυσίμων.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση σε τουρκικό πλοίο από δυνάμεις του Χαφτάρ στο λιμάνι της Τρίπολης (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο έχει ναυπηγηθεί το 1976 και φέρει σημαία Τανζανίας. Αποκτήθηκε από τον τελευταίο του ιδιοκτήτη το 2017 και ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι τον Σεπτέμβριο του 2018 από την Ελλάδα για την Αϊτή.

Ωστόσο υπέστη βλάβη περίπου 1.380 ναυτικά μίλια (2.220 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά από τις Βερμούδες. Το δεκαμελές πλήρωμά του, το οποίο αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει, καθώς δεν κατάφερε να επιδιορθώσει τη βλάβη, διασώθηκε από την ακτοφυλακή των ΗΠΑ και μεταφέρθηκε στο Πουέρτο Ρίκο.

  • Δείτε σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This