Το Brexit ρίχνει «πόρτα» σε ανειδίκευτους και σε μη… ομιλούντες την αγγλικήν!

Must Read

«Στοπ» βάζει η βρετανική κυβέρνηση στους ανειδίκευτους εργάτες και σε όσους δεν μιλούν καλά τη γλώσσα, από τον Ιανουάριο του 2021! 

Σύμφωνα με τον «Guardian», η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνει πανέτοιμη να χρησιμοποιήσει το αυστραλιανό μοντέλο, προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να αναλάβει «τον πλήρη έλεγχο των βρετανικών συνόρων, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες», προκειμένου να εξαλείψει την «διαστρέβλωση» που προκαλούσε η ελευθερία των μετακινήσεων, στο πλαίσιο της ΕΕ.

Οι πρώτοι που αντέδρασαν στη συγκεκριμένη είδηση, ήταν, φυσικά, οι βιομήχανοι, οι οποίοι έκαναν λόγο για επίθεση της κυβέρνησης στην οικονομία, προειδοποιώντας για «καταστροφικές συνέπειες», που περιλαμβάνουν απώλειες θέσεων εργασίας, αλλά και λουκέτα σε εργοστάσια.

Το νέο point-system που θα ισχύει για όσους αναζητήσουν εργασία στη Μεγάλη Βρετανία, από τον Ιανουάριο του 2021:

brexit πινακας 1

Στις 10 σελίδες του σχεδίου της κυβέρνησης Μπόρις Τζόνσον αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Τα βρετανικά σύνορα θα είναι κλειστά σε ανειδίκευτους εργάτες και όλοι οι μετανάστες θα πρέπει να γνωρίζουν αγγλικά
  • Όποιος θέλει να έρθει στη Βρετανία για να εργαστεί, θα πρέπει να έχει στα χέρια του προσφορά θέσης εργασίας με ετήσιες απολαβές 25.600 λιρών – αν και προβλέπεται και χαμηλότερο όριο για ειδικότητες όπως οι νοσηλευτές, στους οποίους υπάρχει έλλειψη
  • Δεν θα υπάρχει χώρος για ελεύθερους επαγγελματίες – π.χ. Πολωνοί υδραυλικοί ή Ρουμάνοι χτίστες – που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας
  • Στα σημεία συνοριακού ελέγχου δεν θα γίνονται δεκτές ταυτότητες από χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία, προκειμένου να εμποδιστούν περιστατικά εργατών εκτός χωρών ΕΕ να «ξεγελάσουν» το σύστημα με πλαστές ή κλεμμένες ταυτότητες
  • Το όριο για τις σπουδές κατεβαίνει από το degree στα πτυχία A-levels ή τα ισότιμά τους
  • Παραμένει το δικαιώμα ελεύθερης διέλευσης για καλλιτέχνες, διασκεδαστές, αθλητές και μουσικούς

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσει καμπάνια, που θα απλοποιεί τις νέες διατάξεις για τις αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2021, όταν οι Ευρωπαίοι πολίτες θα αντιμετωπίζονται όπως οι πολίτες οποιαδήποτε άλλης εθνικότητας.

Πίνακας με τα ποσοστά ανά ειδικότητα των εργαζόμενων στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι προέρχονται από τις χώρες της ΕΕ:

brexit πινακας 2

Η γενική διευθύντρια του βρετανικού συνδέσμου βιομηχανιών χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την αφαίρεση του περιορισμού σε ειδικευμένους εργάτες, αλλά προειδοποίησε ότι «σε ορισμένους τομείς θα έχουμε προβλήματα». Σύμφωνα με την ίδια «θα επηρεαστούν κυρίως εταιρείες στον χώρο της υγείας, των κατασκευών, της φιλοξενίας, των εστιατορίων».

Διαβάστε επίσης: Σε κινεζική ροζ σελίδα «στέλνει» τους επισκέπτες το site της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This