Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν προβλήματα στην ασφάλεια του 82% των επιχειρήσεων

Τουλάχιστον ένα συμβάν διαταραχής ασφάλειας έχουν προκαλέσει τον τελευταίο χρόνο οι αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως το 5G, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση στο 82% των επιχειρήσεων.

Μάλιστα, το 68% των στελεχών του ΙΤ φοβάται ότι η εταιρεία του θα βιώσει ένα συμβάν διαταραχής λειτουργίας τους επόμενους 12 μήνες, με τους τομείς που τους απασχολούν να είναι η ανάκτηση δεδομένων από κυβερνοεπιθέσεις (69%) και από περιστατικά απώλειας δεδομένων (64%), η συμμόρφωση με κανονισμούς χρήσης δεδομένων (62%) και η επίτευξη των στόχων για τις λειτουργίες backup και recovery (62%).

Δείτε επίσης: Ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός του κόσμου «παγώνει» τα πακέτα του, λόγω COVID-19

Επιπλέον, οι οργανισμοί, κατά μέσο όρο, διαχειρίζονται 40% περισσότερα δεδομένα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν: 13,53 petabytes (PB) το 2019 από 9,70 PB το 2018 και 1,45 PB το 2016. Η αύξηση αυτή δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από εγγενείς προκλήσεις.
Σήμερα, το 71% των στελεχών ΙΤ πιστεύει ότι αυτές οι αναδυόμενες τεχνολογίες δημιουργούν μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στην προστασία των δεδομένων, ενώ το 61% δηλώνει ότι την θέτουν σε κίνδυνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ