Ντόναλντ Τραμπ για την 25η Μαρτίου: «Η Ελλάδα πηγή έμπνευσης για την αμερικανική δημοκρατία»

Must Read

Μήνυμα για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας την αισιοδοξία του για τη στενότερη αμυντική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. 

Χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς την επικαιροποίηση της διμερούς Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement), ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι έχουν μπει τα θεμέλια για τη μακροχρόνια συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

«Η συμφωνία αυτή ανοίγει το δρόμο για στενότερη συνεργασία σε θέματα εθνικής ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών μας για τις επόμενες δεκαετίες. Είμαστε, επίσης, ευγνώμονες για τη δέσμευση της Ελλάδας, ενός ισχυρού συμμάχου στο ΝΑΤΟ, απέναντι στη ναυτική μας παρουσία στον κόλπο της Σούδας, στο νησί της Κρήτης», τόνισε ο Τραμπ.

Αναφορικά με τους πολιτισμικούς δεσμούς, ο πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε ότι η 25η Μαρτίου αναδεικνύει την πλούσια ιστορία που μοιράζονται οι δύο χώρες, υπενθυμίζοντας ότι οι πατέρες της αμερικανικής δημοκρατίας άντλησαν την έμπνευση τους από τις ιδέες της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και του κράτους δικαίου, οι οποίες έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα.

«Οι μεγάλοι στοχαστές της αρχαίας Ελλάδας έδωσαν πνοή στην αμερικανική αναζήτηση για ελευθερία και μια δημοκρατία που θα στηριζόταν στη θεμελιώδη αλήθεια ότι οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα, τα οποία δεν μπορεί να τους αρνηθεί κανείς. Δεκαετίες αργότερα, οι ίδιες αξίες που θεμελίωσαν την Επανάστασή μας, ενέπνευσαν τον λαό της Ελλάδας να αναζητήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Αναγνωρίζοντας την ομοιότητα μεταξύ του αγώνα των Ελλήνων για την ίδρυση μιας αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης και του δικού τους, πολλοί Αμερικανοί υποστήριζαν την ελληνική ανεξαρτησία, σφυρηλατώντας έναν άθραυστο δεσμό μεταξύ των δύο χωρών μας», κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This