Τρίτη 22/6/2021

Ο Ερντογάν δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Σοϊλού

Αρνήθηκε να δεχτεί την παραίτηση του Σουλεϊμάν Σοϊλού ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο… Σουλτάνος με ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία εξυμνεί το έργο του υπουργού Εσωτερικών και ανακοινώνει πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν την κάνει δεκτή καλώντας τον Σοϊλού να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

 «Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου (2016), έχει κερδίσει την εκτίμηση του έθνους μας για το επιτυχημένο έργο του έως σήμερα. Ο αποφασιστικός αγώνας του (…) έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μειωθεί σημαντικά η δυνατότητα τρομοκρατικών οργανώσεων να εξαπολύουν τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που συνεχίζει:

«Με τη συνεχή παρουσία του από την πρώτη στιγμή σε φυσικές καταστροφές όπως σεισμούς, ο υπουργός Εσωτερικών μας κατόρθωσε να υπάρχει ισχυρός συντονισμός. Είναι γεγονός ότι το επιτυχημένο έργο του εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει διασφαλίσει να μην έχουν υπάρξει θέματα δημόσιας ασφάλειας. Ο υπουργός «υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρό μας και ο πρόεδρος του είπε ότι δεν την κάνει δεκτή.

Ο κάτοχος ενός αξιώματος έχει τη διακριτική ευχέρεια να παραιτηθεί, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στον πρόεδρο μας. Η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών δεν έγινε δεκτή και θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ