Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Ο Ερντογάν δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Σοϊλού

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Αρνήθηκε να δεχτεί την παραίτηση του Σουλεϊμάν Σοϊλού ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο… Σουλτάνος με ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία εξυμνεί το έργο του υπουργού Εσωτερικών και ανακοινώνει πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν την κάνει δεκτή καλώντας τον Σοϊλού να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

 «Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου (2016), έχει κερδίσει την εκτίμηση του έθνους μας για το επιτυχημένο έργο του έως σήμερα. Ο αποφασιστικός αγώνας του (…) έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μειωθεί σημαντικά η δυνατότητα τρομοκρατικών οργανώσεων να εξαπολύουν τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που συνεχίζει:

«Με τη συνεχή παρουσία του από την πρώτη στιγμή σε φυσικές καταστροφές όπως σεισμούς, ο υπουργός Εσωτερικών μας κατόρθωσε να υπάρχει ισχυρός συντονισμός. Είναι γεγονός ότι το επιτυχημένο έργο του εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει διασφαλίσει να μην έχουν υπάρξει θέματα δημόσιας ασφάλειας. Ο υπουργός «υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρό μας και ο πρόεδρος του είπε ότι δεν την κάνει δεκτή.

Ο κάτοχος ενός αξιώματος έχει τη διακριτική ευχέρεια να παραιτηθεί, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στον πρόεδρο μας. Η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών δεν έγινε δεκτή και θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης