Κυνικός μέχρι αηδίας ο Σόιμπλε: «Δεν υποχωρούν όλα μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, όλοι θα πεθάνουμε…»

Must Read

Πραγματικά δεν ξέρουμε πώς να χαρακτηρίσουμε αυτόν τον άνθρωπο. Κυνικό να τον πούμε; Αδίστακτο να τον πούμε; Αναίσθητο; Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε που… ρούφηξε το αίμα των Ελλήνων συνεχίζει να προκαλεί λέγοντας ουσιαστικά πως οι οικονομίες μετράνε περισσότερο από τις ανθρώπινες ζωές.

Ο Σόιμπλε μίλησε στην εφημερίδα Tagesspiegel και αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των οικονομιών για τον κορωνοϊό λέγοντας πως σημασία έχουν… οι οικονομικοί αριθμοί αφού «όλοι κάποτε θα πεθάνουμε, άρα επί της ουσίας τι σημασία έχουν όλα αυτά»; Ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του.

Ιδού οι δηλώσεις του άλλοτε υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και δεξιού χεριού της Μέρκελ:

«Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε. το κράτος πρέπει να εγγυηθεί την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη σε όλους, αλλά οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν εξαιτίας του κορωνοϊού».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρεί ακόμη λάθος να πιστεύει κανείς ότι η οικονομική κρίση μπορεί να ξεπεραστεί «με χρήματα των φορολογουμένων» και κάνει λόγο για την «διαδεδομένη», όπως λέει, άποψη, ότι «μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα με απεριόριστους κρατικούς πόρους και ότι η οικονομία θα επανεκκινήσει με ένα πρόγραμμα ανάκαμψης».

Όμως το κράτος «δεν μπορεί όμως να αντικαθιστά μονίμως τον τζίρο μας», υπογραμμίζει και προβλέπει ότι η Γερμανία θα βιώσει δομικές αλλαγές σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Τέλος, αναφερόμενος στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο Σόιμπλε που πλέον είναι πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής  είπε: «Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις. Αν κλείσουμε τα πάντα για δύο χρόνια, οι συνέπειες θα ήταν τρομακτικές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This