Σάββατο 12/6/2021

Κυνικός μέχρι αηδίας ο Σόιμπλε: «Δεν υποχωρούν όλα μπροστά στην ανθρώπινη ζωή, όλοι θα πεθάνουμε…»

Πραγματικά δεν ξέρουμε πώς να χαρακτηρίσουμε αυτόν τον άνθρωπο. Κυνικό να τον πούμε; Αδίστακτο να τον πούμε; Αναίσθητο; Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε που… ρούφηξε το αίμα των Ελλήνων συνεχίζει να προκαλεί λέγοντας ουσιαστικά πως οι οικονομίες μετράνε περισσότερο από τις ανθρώπινες ζωές.

Ο Σόιμπλε μίλησε στην εφημερίδα Tagesspiegel και αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των οικονομιών για τον κορωνοϊό λέγοντας πως σημασία έχουν… οι οικονομικοί αριθμοί αφού «όλοι κάποτε θα πεθάνουμε, άρα επί της ουσίας τι σημασία έχουν όλα αυτά»; Ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του.

Ιδού οι δηλώσεις του άλλοτε υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και δεξιού χεριού της Μέρκελ:

«Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε. το κράτος πρέπει να εγγυηθεί την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη σε όλους, αλλά οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν εξαιτίας του κορωνοϊού».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρεί ακόμη λάθος να πιστεύει κανείς ότι η οικονομική κρίση μπορεί να ξεπεραστεί «με χρήματα των φορολογουμένων» και κάνει λόγο για την «διαδεδομένη», όπως λέει, άποψη, ότι «μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα με απεριόριστους κρατικούς πόρους και ότι η οικονομία θα επανεκκινήσει με ένα πρόγραμμα ανάκαμψης».

Όμως το κράτος «δεν μπορεί όμως να αντικαθιστά μονίμως τον τζίρο μας», υπογραμμίζει και προβλέπει ότι η Γερμανία θα βιώσει δομικές αλλαγές σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Τέλος, αναφερόμενος στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο Σόιμπλε που πλέον είναι πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής  είπε: «Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις. Αν κλείσουμε τα πάντα για δύο χρόνια, οι συνέπειες θα ήταν τρομακτικές».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ