Βαρομετρικό χαμηλό στις σχέσεις Μαξίμου – ευρωβουλευτών

Ψάχνουν τρόπο να τους μαζέψουν!

Must Read

Καθόλου ευχαριστημένο δεν είναι το μέγαρο Μαξίμου από τις τάσεις αυτονόμησης που δείχνουν αρκετοί ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την δράση τους στο ευρωκοινοβούλιο. Αλλά και με τις δηλώσεις τους που τείνουν να γίνουν πονοκέφαλος, πιο ισχυρός ακόμα και από τις παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης!

Δεν είναι λίγοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού που βλέπουν «δάκτυλο Μεϊμαράκη» πίσω από διάσπαρτες ενέργειες ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που φτάνουν στο σημείο να κάνουν ακόμα και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ή ακόμα χειρότερα, να παρεμβαίνουν σε θέματα που αφορούν κυβερνητική διαχείριση, χωρίς να περιμένουν κάποια «εντολή» ή οδηγία από το μέγαρο Μαξίμου.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είχε βγει με μία πύρινη ανακοίνωση υπέρ της Αρμενίας και κατά του Αζερμπαϊτζάν, αδιαφορώντας πλήρως για τις στενές σχέσεις που διατηρούν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη με το καθεστώς Αλίεφ. Στενές σχέσεις, μέχρι παρεξηγήσεως.

Ο Γιώργος Κύρτσος έχει κυριολεκτικά απασφαλίσει με προσωπικά του μηνύματα στο Twitter όπου αμφισβητεί ευθέως την κυβερνητική διαχείριση τόσο για την πανδημία, όσο και για την οικονομία.

Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την οργή τους που έμειναν έξω από το πρόγραμμα εμβολιασμού, παρά το ότι λόγω θέσης είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν συνέχεια, άρα κινδυνεύουν περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Το αφήγημα της κυβέρνησης χάλασε και η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία στην σκιά του νέου επεισοδίου στα Ίμια, κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση στον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: «Πώς αξιολογεί την τουρκική στάση, λαμβάνοντας υπόψη ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Ε.Ε. προειδοποίησε την Αγκυρα για επιβολή σημαντικών κυρώσεων, που θα υλοποιηθούν εν όψει της επόμενης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, τον ερχόμενο Μάρτιο;»

Αυτά και άλλα, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στο μέγαρο Μαξίμου. Μπορεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να μην συμμετέχει εμφανώς, να μην έχει αμφισβητήσει προσωπικά δηλαδή κάποια κυβερνητική απόφαση, αλλά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού πλανάται ως αόρατη απειλή. Και ψάχνουν τρόπο να αντιδράσουν.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This