Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Υπό στενή παρακολούθηση γαλάζιοι βουλευτές

Η δυσφορία στην γαλάζια ΚΟ, ανησυχεί το Μαξίμου

Στην σκιά των εξελίξεων του σκανδάλου Λιγνάδη και των αποκαλύψεων που βγαίνουν καθημερινά, το κλίμα δυσφορίας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Η κατάσταση ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου που έχει επιστροφή σε συνεχή παρακολούθηση των δημοσίων τοποθετήσεων των γαλάζιων βουλευτών αλλά και φυσική παρακολούθηση των τεκταινομένων εντός κοινοβουλίου.

Το συντονισμένο τηλεφώνημα που έγινε από ομάδα γαλάζιων βουλευτών στο μέγαρο Μαξίμου με το οποίο απαιτούσαν από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει την Λίνα Μενδώνη ώστε να καταλαγιάσουν αντιδράσεις, είναι το λιγότερο που απασχολεί το περιβάλλον του πρωθυπουργού. Αντίθετα, οι πληροφορίες για μυστικά τραπεζώματά και υπόγειες συνεννόησης μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας, με πολυετή παρουσία στα γαλάζια έδρανα, έχουν σημάνει συναγερμό.

Οι υπόγειες συνεννοήσεις σε συνδυασμό με την πρωτοφανή απροθυμία στελεχών να υποστηρίξουν δημοσίως το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά τον πρωθυπουργό απέναντι στην στοχοποίηση που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό.

Στο βάθος, Σαμαράς!

Αυτός που φαίνεται να εμφανίζεται δικαιωμένος από τις εξελίξεις, είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Μεσσήνιος και τέως πρωθυπουργός είχε συγκρουστεί σφόδρα με τον Νίκο Γεωργιάδη, δεξί χέρι τότε του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν έκρυβε την απέχθεια του για το περιβάλλον του σημερινού πρωθυπουργού.

Μετά την παρέμβαση του για τα ελληνοτουρκικά και την ευθεία αμφισβήτηση του ίδιου του πρωθυπουργού και της πολιτικής που ακολουθεί, τώρα κρατά σαφείς αποστάσεις και για την υπόθεση Λιγνάδη. Θεωρεί ότι οι τρέχουσες εξελίξεις δικαιώνουν διαχρονικής επιλογές του να κρατά μακριά από τον κύκλο του, ακόμα και ως πρωθυπουργός συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ βλέπει ότι η συντηρητική βάση της παράταξης στρέφεται πάλι στο πρόσωπο του, με τα τηλέφωνα στο πολιτικό του γραφείο να έχουν κυριολεκτικά «σπάσει», ειδικά εχθές, ημέρα Δευτέρα.

Όλη αυτή η κινητικότητα βρίσκεται στο μικροσκόπιο του μεγάρου Μαξίμου. Όπως και κάθε δημόσια τοποθέτηση βουλευτή, αλλά και non paper με αποτίμηση δηλώσεων, αναρτήσεων, αλλά και συναντήσεων μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ