Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Αλιβιζάτου έδωσε τροφή στα σενάρια αντικατάστασης του υπουργού

Must Read

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Και είχε την πλήρη εμπιστοσύνη του καθ’ όλη τη διάρκεια της υπουργίας του. Πάντα όμως υπήρχε μία συγκεκριμένη φωνή στο Μαξίμου που τον αμφισβητούσε. Ίσως και για λόγους ιδιοτέλειας. Φωνή που μάλιστα διαθέτει μεγάλη ισχύ αλλά και μεγάλη θέση μέσα στο μέγαρο.

Ο υπουργός όμως θεωρείτο ακλόνητος ακριβώς επειδή έχαιρε της απεριόριστης εκτιμήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο οποίος μάλιστα τον υπερασπιζόταν κάθε φορά που ο στενός του συνεργάτης αμφισβητούσε τις υπουργικές του ικανότητες και την αποτελεσματικότητα του.

Τις τελευταίες ημέρες όμως και λόγω των καταστάσεων, η γκρίνια έχει αυξηθεί και πλέον ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι είναι πιο δεκτικός στην κριτική κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, άσχετα εάν διατηρεί μαζί του προσωπική σχέση και τρέφει μεγάλη εκτίμηση για το πρόσωπο του. Οι φωνές κατά της παραμονής του όμως στο υπουργείο έχουν πληθύνει. Και του καταλογίζουν σημαντικές αποτυχίες στο ενεργητικό του, που πλήττουν την εικόνα της κυβέρνησης.

Μετά και τα σημερινά γεγονότα στη Νίκαια, είναι πασιφανές ότι ο υπουργός που θα καθάριζε τα Εξάρχεια, κατάφερε να μετατρέψει σε… Εξάρχεια γειτονιές που ποτέ δεν είχαν πρόβλημα. Όπως την Νίκαια και τη Νέα Σμύρνη.

Η εγκληματικότητα πανελλαδικά καλπάζει και εκτός από τα επεισόδια στην Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε …Καμπούλ! Αυτό παρά την βοήθεια που δίνει στις διωκτικές αρχές το παρατεταμένο λοκντάουν και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τελευταίο χτύπημα το γεγονός ότι σεσημασμένοι χούλιγκανς κατάφεραν να οργανωθούν και να πραγματοποιήσουν χτύπημα κατά της αστυνομίας, ενώ για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, οι ορκισμένοι αντίπαλοι – χούλιγκανς μεγάλων ομάδων συνασπίστηκαν κατά της αστυνομίας!

Τα γεγονότα αυτά έχουν δώσει επιχειρήματα στον ορκισμένο εχθρό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εντός του μεγάρου, αλλά και σε άλλους επιτελείς, που εισηγούνται στον πρωθυπουργό την αντικατάσταση του. Προτείνοντας μάλιστα τον υφιστάμενο του, Λευτέρη Οικονόμου για την θέση του. Ο οποίος μάλιστα θεωρείται ότι δεν έχει φθαρεί καθόλου από τα τελευταία γεγονότα, ενώ έχει την εμπειρία να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του υπουργού χωρίς να υπάρξει κανένα κενό εξουσίας σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που ζει η χώρα.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού μάλιστα με το Νίκο Αλιβιζάτο λίγες ώρες μετά την καταγγελία του ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε ακυρώσει στην πράξη την επιτροπή παρακολούθησης κρουσμάτων αστυνομικής βίας, παρά το ότι αυτή η επιτροπή είχε ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες, έδωσε τροφή στα σενάρια που θέλουν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του κύριου Χρυσοχοΐδη να έχει κλονιστεί.

Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, ακόμα και ο καθηγητής Αλιβιζάτος να κατηγορεί έναν υπουργό και να γίνεται αμέσως δεκτός από τον πρωθυπουργό. Είναι σαφές άδειασμα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που όμως δεν σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός έχει λάβει ακόμα την απόφαση για την αντικατάσταση του.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This