Σάββατο 24/7/2021

Ο Νίκος Δένδιας πάει στην Τουρκία για να τινάξει τις διερευνητικές στον αέρα

Ενοχλημένος και για τις θέσεις του πρέσβη Παύλου Αποστολίδη

«Αν είναι να μιλάμε στο πλαίσιο της αυθαιρεσίας, δεν χρειάζεται να μιλάμε».
Η φράση αυτή του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια μετά από την συνάντηση του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κρύβει όλο το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η επίσκεψη του στην Άγκυρα.

Αυτή είναι και η απάντηση για το γεγονός ότι ο Νίκος Δένδιας δεν ακυρώνει την επίσκεψη του παρά τις απίστευτες λεκτικές προκλήσεις αξιωματούχων της Τουρκίας, παραμονές της συνάντησης που θα έχει με τον τούρκο ομόλογό του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Δένδιας θα πάει με ατζέντα την μία και μόνη διαφορά. Όπως ακριβώς την έθεσε ο Κώστας Καραμανλής στην πρόσφατη παρέμβαση του, όπως ακριβώς την είχε σφυρηλατήσει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δίνοντας της την πλήρη νομική διάσταση.

Η τοποθέτηση όμως του Νίκου Δένδια δεν θα είναι μόνο πολιτική. Θα είναι και άκρως Δεσμευτική για την ομάδα του Παύλου Αποστολίδη που είναι επικεφαλής της ελληνικής πλευράς στις διερευνητικές επαφές. Διότι θα προέρχεται από τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Αναμένεται λοιπόν να γίνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν συζητά οτιδήποτε άλλο πέραν της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της περί αυτήν θαλάσσιας ζώνης. Θέματα όπως αποστρατιωτικοποίηση νησιών, ακρωτηριασμός κυριαρχικών δικαιωμάτων και διαπραγμάτευση εθνικής κυριαρχίας, δεν πρόκειται να τεθούν ποτέ στο τραπέζι και φυσικά δεν θα υπάρξει καμία προσφυγή στην Χάγη επί αυτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ