Ο Νίκος Δένδιας πάει στην Τουρκία για να τινάξει τις διερευνητικές στον αέρα

Ενοχλημένος και για τις θέσεις του πρέσβη Παύλου Αποστολίδη

Must Read

«Αν είναι να μιλάμε στο πλαίσιο της αυθαιρεσίας, δεν χρειάζεται να μιλάμε».
Η φράση αυτή του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια μετά από την συνάντηση του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κρύβει όλο το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η επίσκεψη του στην Άγκυρα.

Αυτή είναι και η απάντηση για το γεγονός ότι ο Νίκος Δένδιας δεν ακυρώνει την επίσκεψη του παρά τις απίστευτες λεκτικές προκλήσεις αξιωματούχων της Τουρκίας, παραμονές της συνάντησης που θα έχει με τον τούρκο ομόλογό του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Δένδιας θα πάει με ατζέντα την μία και μόνη διαφορά. Όπως ακριβώς την έθεσε ο Κώστας Καραμανλής στην πρόσφατη παρέμβαση του, όπως ακριβώς την είχε σφυρηλατήσει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δίνοντας της την πλήρη νομική διάσταση.

Η τοποθέτηση όμως του Νίκου Δένδια δεν θα είναι μόνο πολιτική. Θα είναι και άκρως Δεσμευτική για την ομάδα του Παύλου Αποστολίδη που είναι επικεφαλής της ελληνικής πλευράς στις διερευνητικές επαφές. Διότι θα προέρχεται από τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Αναμένεται λοιπόν να γίνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν συζητά οτιδήποτε άλλο πέραν της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της περί αυτήν θαλάσσιας ζώνης. Θέματα όπως αποστρατιωτικοποίηση νησιών, ακρωτηριασμός κυριαρχικών δικαιωμάτων και διαπραγμάτευση εθνικής κυριαρχίας, δεν πρόκειται να τεθούν ποτέ στο τραπέζι και φυσικά δεν θα υπάρξει καμία προσφυγή στην Χάγη επί αυτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This