Δευτέρα 17/5/2021

Θα χορτάσουμε Βαρουφάκη!

Οι κατευθυντήριες του μεγάρου Μαξίμου στα φιλικά ΜΜΕ

Εαρινή επικοινωνιακή αντεπίθεση για την κυβέρνηση, με σαφέστατο εκλογικό σχεδιασμό!

Μπορεί ο πρωθυπουργός να διαψεύδει σε όλους τους τόνους ότι προτίθεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, από το μέγαρο Μαξίμου όμως τα μηνύματα παραπέμπουν σε προεκλογική περίοδο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα βρεθούμε προ εκλογικής εκπλήξεως, αλλά καθιστά σαφές το επικοινωνιακό μοτίβο που θα χρησιμοποιήσει η επικοινωνιακή ομάδα του πρωθυπουργού, προκειμένου να συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία και να φθείρει την αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά και το ΚΙΝΑΛ!

Ο σχεδιασμός λοιπόν θα κινηθεί σε τρεις ξεκάθαρους πυλώνες.

Ο πρώτος θα είναι η προβολή του Βαρουφάκη από ΜΜΕ που υπό άλλες συνθήκες δεν θα περνούσε ούτε την εξώπορτα. Ο λόγος είναι προφανής. Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ο Βαρουφάκης μοιράζεται την ίδια εκλογική δεξαμενή με τον ΣυΡιζΑ, άρα η προβολή του Βαρουφάκη θα προκαλέσει φθορά στην αξιωματική αντιπολίτευση, σε συνδυασμό με τις κατηγορίες που συχνά – πυκνά εξαπολύει στον Αλέξη Τσίπρα.
Φυσικά, ο Βαρουφάκης επιτίθεται και στον πρωθυπουργό, τώρα τελευταία όμως έχει μαλακώσει την ρητορική του και έχει εγκαταλείψει τις τρομερές καταγγελίες για διασύνδεση του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με Funds τα οποία εμπλέκονται με την διαχείριση των κόκκινων δανείων. Στη συγκεκριμένη συγκυρία, η σκληρή κριτική από τον Βαρουφάκη δεν προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου, αφού του δίνει την ευκαιρία να τραβάει περισσότερους ψηφοφόρους από τον ΣυΡιζΑ.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι ο αφανισμός του Κιν Αλ. Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι η συμπάθεια που δείχνουν οι ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, τους καθιστά εν δυνάμει ψηφοφόρους της νέας Δημοκρατίας. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει το Κιν Αλ να απασχολεί την δημοσιότητα μόνο για τα εσωκομματικά του και τίποτε άλλο. Η αλλαγή της αντιπολιτευτικής τακτικής από την Φώφη Γεννηματά που στρέφεται πλέον όλο και συχνότερα κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, την καθιστά ανεπιθύμητη ως έτερο σε πιθανή μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας. Η αποδόμηση της λοιπόν και η προώθηση του Ανδρέα Λοβέρδου στην ηγεσία του κινήματος, είναι στρατηγικοί στόχοι του μεγάρου Μαξίμου.

Ο τρίτος πυλώνας είναι η «εξαφάνιση» του Κυριάκου Βελόπουλου από τα ΜΜΕ, διότι η Ελληνική Λύση είναι ο μοναδικός πολιτικός σχηματισμός δεξιά της Νέας Δημοκρατίας που προκαλεί φθορά. Όπως δείχνουν άλλωστε και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει περίπτωση να στραφούν ούτε στον ΣυΡιζΑ ούτε στο κίνημα αλλαγής. Ειδικά μετά τις πρωτοφανείς κυβιστήσεις της κυβέρνησης στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και την διαχείριση του μεταναστευτικού, η εξαφάνιση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου είναι κι αυτή προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Και οι τρεις αυτές πτυχές της επικοινωνιακής στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου, θα γίνουν πολύ σύντομα εμφανείς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ