Σάββατο 31/7/2021

Το Μαξίμου δείχνει τα δόντια του στα ΜΜΕ

Ανατρέπει δεδομένα δεκαετιών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Είναι ίσως η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που αντί οι καναλάρχες και οι εκδότες να πιέζουν την κυβέρνηση, γίνεται το αντίθετο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει όχι μόνο να μην δέχεται πιέσεις από τους ιδιοκτήτες των ισχυρών συγκροτημάτων του τύπου, αλλά αντίθετα να είναι αυτός που επιβάλλει τις προθέσεις του.

Μέχρι σήμερα, γινόταν το αντίθετο. Οι καναλάρχες ασκούσαν μία μορφή παράλληλης εξουσίας άσχετα το πόσο ισχυρή ήταν μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Έχουμε ζήσει καταστάσεις, όπως με την υπόθεση του Βατοπεδίου, όπου ένα κανάλι μπορούσε να σφυροκοπά ανελέητα την κυβέρνηση, μέχρι να τις δημιουργήσει ρωγμές που μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και στην πτώση της.

Σήμερα ζούμε ακριβώς τα αντίθετα. Επιχειρηματίες των ΜΜΕ που φάνταζαν πανίσχυροι και έτοιμοι να επιβάλουν οποιαδήποτε άποψη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να μην μπορούν ούτε να διεκδικήσουν έναν απλό διαγωνισμό περιφέρειας.

Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε θέση με ένα τηλέφωνο, να ακυρώσει ακόμα και συνέντευξη πολιτικού αρχηγού λίγες ώρες πριν, επειδή ο πολιτικός αρχηγός καταφέρθηκε εναντίον του από το βήμα της Βουλής!

Σε αυτό το κομμάτι, ο Κυριάκος κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσε ο πατέρας του, αφού η πίεση που ασκεί είναι «αναίμακτη» αλλά άκρως αποτελεσματική, σε αντίθεση με τον αείμνηστο Κωσταντίνο Μητσοτάκη που προσπάθησε με νομοθετήματα να χαλιναγωγήσει τον τύπο, γεγονός που του γύρισε μπούμερανγκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ