19/1/2022

Ο Μόσιαλος, ο ανύπαρκτος «κρίνος της Παναγίας» και οι δυο εθνικές τραγωδίες

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Δημοσιευση:

Ένας Μόσιαλος για δύο λαίλαπες…

Τα τελευταία 15 χρόνια η πατρίδα μας έζησε δύο μεγάλες εθνικές τραγωδίες, των οποίων οι συνέπειες εξακολουθούν να ταλανίζουν την κοινωνία, την οικονομία και κάθε έκφανση του δημόσιου βίου. Η πρώτη τραγωδία ήταν η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου και η δεύτερη η πανδημία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το σύντομο πέρασμα του από την εξουσία, κλόνισε ολόκληρο το έθνος. Σηματοδότησε την έναρξη της σύγχρονης «γενοκτονίας» των Ελλήνων με την συνεχή μείωση πληθυσμού, την απόλυτη οικονομική καταστροφή, την εκχώρηση εθνικών πόρων είτε αυτά ήταν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, είτε η δημόσια περιουσία, ενώ οδήγησε στην εξόντωση των μικροομολογιούχων (των πλέον έντιμων επενδυτών δηλαδή) και στον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας, ειδικά στις χώρες της Δύσης. Ο Έλληνας, από φωτοδότης και δημιουργός του δυτικού πολιτισμού, κατέστη το «λαμόγιο της οικουμένης».

D8863DBB BA56 4403 BF92 F2EC43C2CB67
Η ανάρτηση Μόσιαλου, προκάλεσε… παρενέργειες!

Δεύτερη λαίλαπα, αποδείχτηκε η πανδημία. Η οικονομική κατάρρευση που επέφερε με την επιστροφή στα δίδυμα ελλείμματα και την προσπάθεια εκτίναξη των spreads, παραπέμπει στις μαύρες ημέρες του 2010. Ενώ η κοινωνική καταστροφή λαμβάνει εθνικές διαστάσεις καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα επιφέρει την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού που έχουμε ζήσει σε καιρό ειρήνης, αγγίζοντας τα επίπεδα εμπόλεμων καταστάσεων.

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύμπτωση είναι το γεγονός ότι και στις δύο αυτές τραγωδίες, ξεπρόβαλε ένας Ηλίας Μοσιαλος. Πανίσχυρος υπουργός επικρατείας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, Ο μοναδικός υπουργός που ήταν παρών ακόμα και στις «σκοτεινές» συζητήσεις του Γιωργάκη με τους λεγόμενους νταβατζήδες, Ψυχάρη και Μπόμπολα, μέσα στο κοινοβούλιο!

DEB93E17 B41B 4E74 80E7 ED9733C9A889
Πανίσχυρος υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου ο Ηλίας Μοσιαλος

Με την έλευση της πανδημίας, ξεπρόβαλε πάλι και ο Μοσιαλος. Εκατοντάδες δημόσιες εμφανίσεις, από έναν άνθρωπο που θα έπρεπε να είχε ξεχαστεί μαζί με της αποφράδες ημέρες του 2011. Και όμως, σα να μην τρέχει τίποτα, ο Μοσιαλος ξεπρόβαλε από το πουθενά, για να παραστήσει τον «καθοδηγητή» του κράτους για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Οι διαδοχικές παρεμβάσεις του θα αποτελέσουν μνημείο αξιοπιστίας: Από τις διαβεβαιώσεις του ότι δεν υπάρχει συσχετισμός του εμβολίου με το σύνδρομο Guillain-Barré, ότι οι θρομβώσεις μετά το εμβόλιο της AstraZeneca δεν εμπνέουν καμμιά ανησυχία, ότι το εμβόλιο της Johnson and Johnson προστατεύει πλήρως από την νοσηλεία, ότι τα εμβόλια καλύπτουν επαρκώς την μετάλλαξη Δέλτα κλπ. Η εξουσία, μιντιακή και πολιτική, συνεχίζει όμως να τον προβάλλει και να τον ακούει ευλαβικά, παραπέμποντας στον γνωστό ποιητή Φανφάρα της αξέχαστης ελληνικής ταινίας…

Παραμονή Χριστουγέννων ο Ηλίας Μοσιαλος θεώρησε πρέπον να εμπλέξει τα θεολογικά με την πανδημία. Αποδεικνύοντας ότι η δημοσιότητα μπορεί να εξελιχθεί σε μία επικίνδυνη εμμονή. «Μαύρα κοράκια, κόκκινα κοράκια», που θα έλεγε και ο θρυλικός Φανφάρας…

Η ειρωνική του ανάρτηση όμως αναφορικά με τον κρίνο και την Παναγία, είναι μία ευκαιρία για να καταρρίψουμε έναν αστικό μύθο ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με την Ορθόδοξη πίστη.

Πολλοί, όπως και ο Μόσιαλος, θεωρούν ότι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ προσέφερε κρίνο στην Παναγία. Αυτή η λαθεμένη άποψη, δεν έχει έρεισμα στην Καινή Διαθήκη ενώ έχει καταστεί προ πολλού αστικός μύθος, ο οποίος αναπαράγεται συνεχώς ακόμα και από θεολόγους.

Με αφορμή λοιπόν την ανάρτηση Μόσιαλου, παραθέτω το σχετικό άρθρο του Αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Βελέτζα, ιεροκήρυκα Ι.Μ. Κερκύρας και διευθυντή Προσωπικού της Ι. Συνόδου, που δίνει τις πρέπουσες απαντήσεις.

Ο ανύπαρκτος κρίνος της Παναγίας

Αναδημοσίευση από την Κιβωτό

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ κρατούσε, κατά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, κρίνο, τον οποίο της προσέφερε. Αυτή η λαθεμένη άποψη, που δεν έχει έρεισμα ούτε στην Κ. Διαθήκη (Λουκ. 1.26-38) ούτε στη χριστιανική γραμματεία, έχει καταστεί προ πολλού αστικός μύθος, ο οποίος αναπαράγεται, δυστυχώς, ακόμα και στα σχολεία από δασκάλους και -χειρότερα- από θεολόγους και προέρχεται από την ανάγνωση, με ανατολικά κριτήρια, της μετά την Αναγέννηση δυτικής ζωγραφικής.

Η ανατολική ορθόδοξη εικονογραφία, που ονομάζεται «βυζαντινή», ακόμα και αν αναφέρεται σε έργα σύγχρονα, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της λατρείας. Συνεπώς, επειδή, όπως αναφέρει ο Αγ. Ειρηναίος της Λυών, «Ημίν δε σύμφωνος τη γνώμη η ευχαριστία και η ευχαριστία βεβαιοί την γνώμην», και φαίνεται στην εικονογραφία με τη σειρά της, αποτελεί έκφραση της ορθόδοξης πίστης και διδασκαλίας, όπως περίτρανα διακήρυξε ο Μέγας Βασίλειος (Λόγος εις τον Άγιον Μάρτυρα Θεόδωρον, PG 31.489). Η εικόνα, επομένως, διηγείται κάθε τι μεταχειριζόμενη τις δικές της περιγραφές και αλληγορίες και περιγράφει τους αγγέλους ανθρωπόμορφους, επειδή ως άνθρωποι εμφανίστηκαν και συνομίλησαν με πρόσωπα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Τους εικονίζει με φτερά, για να δείξει ότι δεν είναι επίγεια, αλλά επουράνια πλάσματα. Κρατούν ραβδί, διακριτικό του αγγελιοφόρου από αρχαιοτάτων χρόνων και φέρουν φωτοστέφανο, που δηλώνει τον παρά του Θεού φωτισμό.

Τα ίδια χαρακτηριστικά παρατηρούμε και στον Αρχάγγελο Γαβριήλ, στην εικόνα του Ευαγγελισμού, όπου απεικονίζεται σε διπλή κίνηση: κατεβαίνει από τον ουρανό, με το ένα φτερό χαμηλωμένο και το άλλο ανασηκωμένο, και βαδίζει προς τη Θεοτόκο, με το ένα πόδι προτεταμένο και το άλλο αρκετά πίσω από το κέντρο βάρος του σώματός του. Στο αριστερό του χέρι βαστά το ραβδί και με το δεξί ανασηκωμένο χαιρετά την Παναγία. Αντίστοιχη με την περιγραφή του Ευαγγελίου είναι και η στάση της Παναγίας. Απορεί με το παράδοξο της είδησης και συναινεί στην κλήση του Θεού.

Στη δυτική παράδοση η εικονογραφία δεν συνδέθηκε με τη λατρεία, ούτε αποδέχθηκε στο σύνολό της τη θεολογία των εικόνων. Το 599 ο επίσκοπος της Μασσαλίας Σεβήρος, για πρώτη φορά στην ιστορία, προέβη σε καταστροφή των εικόνων. Ο Πάπας Γρηγόριος ο Διάλογος τού έγραψε ότι οι εικόνες δεν πρέπει να προσκυνούνται, ούτε όμως και να καταστρέφονται, γιατί είναι διδακτικές για τους αγράμματους. Η Σύνοδος της Φρανκφούρτης (794) απέρριψε ως αιρετική τη Ζ’ Οικουμενική Σύνοδο. Έτσι, η εικονογραφία περιορίστηκε ως διακοσμητική τέχνη κυρίως και δευτερευόντως διδακτική. Η γοτθική αρχιτεκτονική της εποχής, με τα μεγάλα ανοίγματα και τις ελάχιστες και σε μεγάλο ύψος επιφάνειες, την έθεσε στο περιθώριο.

6B035C42 8D81 46B9 9C3F E8096AC30F5D

Από τον Καρλομάγνο έως τις αρχές του 14ου αι., στην εικονογράφηση των ναών η Δύση δανείζεται την τέχνη της Ανατολής απευθείας, προσκαλώντας βυζαντινούς καλλιτέχνες ή αντλώντας από τη βυζαντινή μνημειακή ζωγραφική και τα ψηφιδωτά της περιόδου. Από το β’ μισό του 13ου αιώνα αρχίζει να αποσυνδέεται από τις βυζαντινές επιδράσεις, μιμούμενη το «ζωντανό πρότυπο της φύσεως». Το έργο του Giotto αποτελεί την εμπέδωση της ρήξης με τη βυζαντινή τέχνη. Στην εικόνα του Ευαγγελισμού αναπαριστά το γεγονός με εντελώς νατουραλιστική προοπτική, παραμένοντας πιστός στη διήγηση του Ευαγγελίου. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ υποκλίνεται, με συμμετρικά κατεβασμένα τα φτερά και με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος, χωρίς να κρατεί ραβδί ούτε κάτι άλλο.

Στην ουσία, προορισμένη στον διακοσμητικό κυρίως χαρακτήρα, αφού ακόμα και ο μεγάλος ρωμαιοκαθολικός θεολόγος Θωμάς Ακινάτης (1225-1274) δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με την τιμή και την προσκύνηση των εικόνων, με εξαίρεση την εικόνα του Χριστού (Summa Theologica, III, q. 25).

Η δυτική εικονογραφία ενδιαφέρεται περισσότερο να συγκινήσει τους θεατές χρησιμοποιώντας την καλαισθησία και το συναίσθημα. Στο πλαίσιο αυτό, η παρουσία κάπου στην εικόνα ενός βάζου με κρίνους (που από την αρχαιότητα συμβολίζουν την αγνότητα) ή ο μετασχηματισμός της ράβδου -σύμβολο του αγγελιοφόρου- σε μίσχο που φέρει κρίνους εναλλάσσεται καθ’ όλη την περίοδο από τον 13ο αιώνα και εξής, χωρίς ιδιαίτερο λόγο και προφανώς ανάλογα από τα πρότυπα που είχε στη διάθεσή του ο κάθε καλλιτέχνης. Στη Ρώμη, π.χ., στο βυζαντινό ψηφιδωτό του Ευαγγελισμού στον ναό του Αγίου Παύλου εκτός των τειχών ο Pietro Cavallini (1259-1330) φιλοτεχνεί τον Αρχάγγελο Γαβριήλ να κρατεί ράβδο και δίπλα στον θρόνο της Παναγίας ανθοδοχείο με κρίνους. Ο Giotto (1266-1337), λίγο αργότερα, αφαιρεί το ραβδί. Ενάμιση περίπου αιώνα αργότερα, ο Melozzo da Forli (1438-1494) φιλοτεχνεί στο Πάνθεον της Ρώμης τον Γαβριήλ να κρατεί κρίνο, όπως και ο Leonardo da Vinci (1452-1519) σε εξαίσιο εξ επόψεως αισθητικής, αρχιτεκτονικής, συμμετρίας, προοπτικής και χρωμάτων πίνακά του. Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (1541-1614), παρόλο που δραστηριοποιείται στην Ισπανία, μετερχόμενος ιδιότυπη τεχνοτροπία, ζωγραφίζει τον Αρχάγγελο Γαβριήλ με ραβδί, διατηρώντας τη βυζαντινή παράδοση που ακολούθησε κατά την πρώτη περίοδο της καλλιτεχνικής του παραγωγής, πριν εγκαταλείψει τη γενέτειρά του Κρήτη. Τέλος, στην εικόνα του Ευαγγελισμού που ζωγράφισε το 1628 ο διάσημος Φλαμανδός ζωγράφος Peter Paul Rubens (1577-1640), ο Αρχάγγελος Γαβριήλ δεν κρατεί ραβδί ούτε κρίνο.

Η εικονογραφία στην Ελλάδα έως και τον 19ο αιώνα ακολουθεί τη βυζαντινή παράδοση. Ακόμα και οι εικόνες της λεγόμενης «λαϊκής τέχνης» αγνοούν παντελώς τον κρίνο. Στις χώρες όπως η Ρωσία που διατηρούσαν δεσμούς με τη Δύση για λόγους πολιτικούς ή θρησκευτικούς (ουνία), παρατηρούνται σποραδικά εικόνες του Ευαγγελισμού όπου ο Γαβριήλ κρατεί κρίνο αντί για ράβδο. Με την άφιξη των Βαυαρών ήλθε φυτευτή μαζί με την αρχιτεκτονική και η ζωγραφική της πατρίδας του νέου βασιλέως, παραμερίζοντας την «κακότεχνη» λαϊκή τέχνη.

Πέρασαν πάνω από εκατό χρόνια ώσπου να αρχίσει ο Κόντογλου να φωνάζει για την επιστροφή στη διαχρονική παράδοση της εικονογραφίας μας. Η εξάπλωση, ωστόσο, της δυτικότροπης θρησκευτικής ζωγραφικής, μέσω της καθιέρωσης της βαυαρικής ζωγραφικής, σε συνδυασμό με τη διάδοση της επίσης δυτικότροπης ρωσικής τεχνοτροπίας, μέσω της καλλιτεχνικής παραγωγής των εργαστηρίων του Αγίου Όρους, συνετέλεσαν στο να γεμίσουν οι ναοί και τα σπίτια, για μακρά περίοδο, από εικόνες του Ευαγγελισμού στις οποίες ο Αρχάγγελος Γαβριήλ κρατά κρίνο αντί για ράβδο. Αν προσθέσουμε τις έντυπες χάρτινες εικόνες, που έως και τη δεκαετία του 1980 προέρχονταν από δυτικά τυπογραφεία ή δανείζονταν αντίστοιχα πρότυπα (για λόγους που συνδέονται με την καθ’ ημάς αργοπορία στην υιοθέτηση των νέων μεθόδων τυπογραφίας), γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της ακούσιας παραπληροφόρησης.

Η εξάπλωση, ωστόσο, της δυτικότροπης θρησκευτικής ζωγραφικής, μέσω της καθιέρωσης της βαυαρικής ζωγραφικής, σε συνδυασμό με τη διάδοση της επίσης δυτικότροπης ρωσικής τεχνοτροπίας, μέσω της καλλιτεχνικής παραγωγής των εργαστηρίων του Αγίου Όρους, συνετέλεσαν στο να γεμίσουν οι ναοί και τα σπίτια, για μακρά περίοδο, από εικόνες του Ευαγγελισμού στις οποίες ο Αρχάγγελος Γαβριήλ κρατά κρίνο αντί για ράβδο.
Συνηθισμένος ο Ορθόδοξος Χριστιανός στη λειτουργική χρήση των εικόνων, όπου πίστη, τέχνη και λατρεία μαρτυρούν το ίδιο γεγονός, ερμήνευσε με ανατολικά κριτήρια τη δυτικότροπη ζωγραφική, με αποτέλεσμα να θεωρεί, εσφαλμένα, ότι όντως ο Αρχάγγελος Γαβριήλ προσέφερε στην Παναγία έναν κρίνο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν αναφέρεται στα Ευαγγέλια, δεν αποτελεί πίστη της Εκκλησίας και δεν το υπαινίσσεται ούτε μία φορά κάποιος εκκλησιαστικός συγγραφέας.

Η διαιώνιση μιας αναληθούς πληροφορίας δεν εξυπηρετεί κανέναν θρησκευτικό, κοινωνικό ή εκπαιδευτικό σκοπό. Αντίθετα, σε βάθος χρόνου συνιστά τεκμήριο ψεύδους σε ό,τι και εάν πούμε ή κάνουμε. Ας μη διαδίδουμε, επομένως, αυτό το λαθεμένο παραμύθι, ειδικά στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας ή των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, γιατί ό,τι εντυπώνεται στις πρώτες ηλικίες θέλει πολύ κόπο να αλλάξει και επίσης διότι αργότερα, ως σκεπτόμενοι άνθρωποι, θα πέσουν σε πολλές παρανοήσεις ξεκινώντας από τέτοια αφετηρία. Αντί αυτού, όλοι μας, γονείς, δάσκαλοι, θεολόγοι, ιερείς, δοθείσης της ευκαιρίας, ας φροντίζουμε να αναιρούμε τούτο τον μύθο, παροτρύνοντας στη μελέτη του Ευαγγελίου και της ορθής διδασκαλίας της Εκκλησίας μας και παρακινούμενοι και οι ίδιοι σε αυτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα παραμείνει ο Νίκος Ρωμανός στη Ν.Δ. μετά από αυτή την ανάρτηση;

Από τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, στον Νίκο Ρωμανό. Η σύγκριση αυτή αρκεί για να καταδείξει...

Αποφασισμένος να ζητήσει ευρωπαϊκές κυρώσεις ο Μητσοτάκης, εάν οι Τούρκοι βομβαρδίσουν τα Πετράλώνα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε σκληρή γραμμή κατά της Τουρκίας μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση...

Πρόεδρος της υποκρισίας

Όταν ξέσπασε το κίνημα «me too» με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, η πρόεδρος...

Έπεσε η μάσκα του Θεοδωρικάκου

Δύο γεγονότα μονοπώλησαν χθες την επικαιρότητα. Το επεισόδιο στο Μοσχάτο το οποίο έγινε γνωστό...

Δεσπόζει ο πέτρινος βάτραχος Φενγκ Σούι στο γραφείο του πρωθυπουργού

Έκδηλες είναι πλέον οι μεταφυσικές ανησυχίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος φαίνεται ότι...

Τα προσωπικά παιχνίδια του Κωστή Χατζηδάκη

Ο Κωστής Χατζηδάκης ερευνάται πλέον από το Μαξίμου, για την υπόθεση του καθηγητή της...

Πληθαίνουν οι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές στον πρωθυπουργό

Συνεργάτες του πρωθυπουργού έριξαν επίσημα στο τραπέζι την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Πιο επίσημα...

Ευθύνες για την υπόθεση του φερόμενου παιδεραστή – καθηγητή θα ζητήσει το Μαξίμου

Το θέμα που έχει ξεσπάσει με τον ξυλοδαρμό καθηγητή της ΑΣΟΕΕ ο οποίος έχει...

Κόκκινο πανί ο Πλεύρης και για τους γαλάζιους βουλευτές

Δύσκολες ώρες ζουν οι περισσότεροι γαλάζιοι βουλευτές τις τελευταίες ώρες, έπειτα από τις εξαγγελίες...

Ο Άδωνις εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και την Ελλάδα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ψέματα προκειμένου να δικαιολογήσει το πανηγύρι αισχροκέρδειας που γίνεται στην...

Η «κατάρα» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η δυσμενέστατη για την Ελλάδα εξέλιξη με τον αγωγό East Med, αποτελεί τον τελευταίο...

Αντώνης Σαμαράς: Ανήσυχος ο μέγας ευεργέτης των Αλβανών μαχαιροβγαλτών και των Σκοπιανών εθνικιστών

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι μία ενδιαφέρουσα πολιτική προσωπικότητα, από αυτές που κάποια στιγμή θα...

Το οργισμένο τηλεφώνημα του προέδρου Αναστασιάδη στο Μαξίμου

Οι δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη που έγιναν στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ την Τετάρτη το...

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» έσωσε πάλι την τιμή της πατρίδας…

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα με το σκάνδαλο των μοριακών διαγνωστικών ελέγχων...

Η επίθεση της αντιπροέδρου του ΟΑΣΕ κατά του Άδωνι Γεωργιάδη εκθέτει την χώρα διεθνώς

Ο κύριος Γεωργιάδης μέχρι σήμερα δεν είχε κανένα πρόβλημα να εξευτελίζεται εντός των τειχών....

Ο Άδωνις έδωσε την χαριστική βολή σε χιλιάδες επιχειρήσεις, με χαμόγελο όμως

Ο Άδωνις έκλεψε πάλι την παράσταση! Είχε ξεκαθαρίσει άλλωστε ότι τα καταστήματα που θα...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξέσπασε σε λυγμούς η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού – «Αφήστε με να πάω στην κηδεία του» 

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η σύζυγός του...

Γκιώνης αδειάζει Τούνη για το «ροζ» video: Πληρώθηκε αδρά για να κλείσει το στόμα της

Όχι μόνο «αδειάζει» την Ιωάννα Τούνη για την ανάρτησή...

Σουίτα βιασμού: Οι αδελφοί Λεβέντη της Coca-Cola και τα άλλα τρία «μπουμπούκια»

«Σεισμός» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με την υπόθεση-σοκ! Ιδιαιτέρα μεγαλοβιομηχάνου το θύμα

Γιώργος Κατσαούνης: Ο αγρότης του Survivor κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη

Χειροπέδες στον Κατσαούνη λίγο πριν μπει στο «Survivor»

Ηρωίδα η Γεωργία! Δεν λυγίζει από τις απειλές των καθαρμάτων και μιλάει δημόσια

Δημόσια βγαίνει να καταγγείλει τον εφιάλτη που έζησε στα...

Εξελίξεις! Βρέθηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα στον οργανισμό της Γεωργίας

Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης αναμένονται από ώρα σε ώρα - Τι βρέθηκε στον οργανισμό της 24χρονης που βρήκε το θάρρος να μιλήσει δημόσια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ