Τα προσωπικά παιχνίδια του Κωστή Χατζηδάκη

Από τον διορισμό του αισχρού καθηγητή, στα τεστ μόνο για εκλεκτούς

Must Read

Ο Κωστής Χατζηδάκης ερευνάται πλέον από το Μαξίμου, για την υπόθεση του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, τον οποίο είχε διορίσει με προσωπική του απόφαση στο Πράσινο Ταμείο. Δεν είναι η μοναδική ενέργεια του υπουργού που προβληματίζει το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Είναι κι άλλα. Όπως κάποιες απευθείας αναθέσεις, για τις οποίες υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες που περιήλθαν στο «Μέγαρο». Για τις οποίες όμως υπάρχει εμπλοκή και άλλων υπουργών με τους οποίους οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν έχουν καμία όρεξη να έρθουν σε ρήξη.

Ακόμα και για τον απαράδεκτο καθηγητή, ο Κωστής Χατζηδάκης έχει δικαιολογία. Αφού ο ίδιος καθηγητής συμμετείχε στις συνεντεύξεις για το μητρώο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας! Δεν είναι λοιπόν άξιον απορίας το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μητρώο πήγε «άπατο».

Η πολιτική όμως παίζει περίεργα παιχνίδια. Ο λαός μπορεί να καταπιεί κάποια πολύ σοβαρά θέματα, αμάσητά, υπάρχουν όμως κάποια που αλλά, τα οποία μπορεί να φαντάζουν «υποδεέστερα», μπορεί όμως να αποτελέσουν την θρυαλλίδα για ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις.

Το θέμα με τα «πριβέ τεστ» του Χατζηδάκη και της Δόμνας στο υπουργείο, μπορεί να είναι ένα από αυτά τα θέματα. Διότι ο ελληνικός λαός μπορεί να δυσκολεύεται να κατανοήσει την βαρύτητα κάποιας υπουργικής λαθροχειρίας, όταν όμως γίνονται προσωπικά παιχνίδια ακόμα και στα τεστ, τα οποία ο Έλληνας τα επιβαρύνεται αφού εξαναγκάζεται από την κυβέρνηση να τα πληρώσει για να δουλέψει, τότε τα «προσωπικά παιχνίδια» μετατρέπονται σε κοινωνική πρόκληση.

Διαβάστε τι γράφει σήμερα η εφημερίδα «δημοκρατία»:

Απίστευτη χυδαιότητα απέναντι στους εκατοντάδες εργαζομένους στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου 29, από τον Κωστή Χατζηδάκη. Κάθε Παρασκευή, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στον 8ο και τελευταίο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του υπουργού και της αναπληρώτριας υπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, και κάνει δωρεάν rapid tests μόνο για λίγους και εκλεκτούς. Δηλαδή, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τη στρατιά των μετακλητών που έχουν προσλάβει, αλλά και τους φίλα προσκείμενους μόνιμους υπαλλήλους του υπουργείου.

Η… αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον ημιώροφο, αλλά γρήγορα μεταφέρθηκε στον 8ο, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των εργαζομένων και των πολιτών που επισκέπτονται το υπουργείο.

Οπως είναι φυσικό, προκάλεσε την οργή των υπαλλήλων, οι οποίοι έβλεπαν ότι όχι μόνο αναγκάζονται να εργάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες και, πολύ περισσότερο, το ίδιο το κράτος να μην τηρεί τη νομοθεσία για τον περιορισμό της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα τον υπουργό και τους παρατρεχάμενους να έχουν ιδιαίτερα προνόμια. Σε αντίδραση, υπάλληλοι από όλους τους ορόφους και… την ιεραρχία του υπουργείου άρχισαν το τελευταίο διάστημα να ανεβαίνουν στον 8ο και να απαιτούν να κάνουν και αυτοί δωρεάν τεστ.

Οσο και αν φαίνεται περίεργο, οι συνθήκες που επικρατούν για τους εργαζομένους στο υπουργείο Εργασίας μόνο ειδυλλιακές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Ενώ, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. το 2019, οι δύο τελευταίοι όροφοι όπου στεγάζονται ο υπουργός και οι αναπληρωτές και υφυπουργοί ανακαινίστηκαν πλήρως και πολυτελώς, το υπόλοιπο κτίριο είναι σε απαράδεκτη κατάσταση, με ελλιπή κλιματισμό και εξαερισμό και συνεχή προβλήματα μέχρι και στις τουαλέτες! Οπως γράφαμε στις αρχές Δεκεμβρίου, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος απηύδησε και αποφάσισε τότε να αγοράσει δύο «πάπιες» και να τις κρεμάσει στον πίνακα ανακοινώσεων, ώστε να εξυπηρετηθούν οι συνάδελφοί του στο υπουργείο, καθώς από το καλοκαίρι και εντεύθεν, και παρά τις συνεχιζόμενες οχλήσεις, ουδείς είχε ασχοληθεί για να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This