Σκληρό παζάρι ΝΔ με ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις ανεξάρτητες αρχές

Ο κεντρικός ρόλος της Εύης Χριστοφιλοπούλου

Must Read

Για τη μεγάλη συναλλαγή μιλούν όλο και περισσότεροι στη Βουλή αναφερόμενοι στο παιχνίδι που κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφορικά με την επιλογή προσώπων στις ανεξάρτητες αρχές. Τα δύο κόμματα φέρονται να συνεργάζονται αυτή την περίοδο για την εκλογή προέδρου στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στον Συνήγορο του Πολίτη!

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ θέλει τη στήριξη ενός κόμματος της αντιπολίτευσης για να μπορέσει να σχηματίσει την πλειοψηφία των 3/5 που προβλέπει το Σύνταγμα για τις ανεξάρτητες αρχές.

Τους προέδρους των αρχών τους ορίζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που έχει 22 μέλη. Η ΝΔ έχει 11, ο ΣΥΡΙΖΑ 3 και τα υπόλοιπα 4 κόμματα έχουν από 2 εκπροσώπους το καθένα. Επομένως της ΝΔ της αρκεί η υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ.

Για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να προτείνει την πρ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, την οποία είχε υφυπουργό στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Η Ε. Χριστοφιλοπούλου είναι θετική. Μάλιστα έχει ενημερώσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος αρχικά έδωσε την συγκατάθεσή του. Τώρα όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το ξανασκέφτεται! Ο λόγος; Θέλει να κάνει «συνολική διαπραγμάτευση» και για την θέση του προέδρου του Συνηγόρου του Πολίτη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This