Μιχάλης Οικονόμου: «Οι γονείς μου έμαθαν ότι είμαι ομοφυλόφιλος στα 35 μου! Ήταν ένα βάρος που κουβαλούσα δεκαετίες» (video)

«Μεγαλώνουμε ένα παιδί, είμαστε μπαμπάδες του», είπε για τον σύντροφό του!

Must Read

Ο κορωνοϊός έχει οδηγήσει τους περισσότερους σε φόβο για την υγεία, είτε τη δική τους είτε των οικείων τους, αλλά και σε κατάθλιψη, καθώς το μέλλον φαντάζει αβέβαιο.

Ωστόσο ορισμένοι άνθρωποι έχουν βρει  τρόπους να περνάνε καλά ακόμη και την περίοδο της καραντίνας.

Ανάμεσά τους είναι και ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου, ο οποίος φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά της  ΕΡΤ «Tα καλύτερά μας χρόνια» και μάλιστα, φαίνεται ότι θα τον απολαύσουμε φέτος το καλοκαίρι στην επιθεώρηση που ετοιμάζει ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Καραντζάς για το 1821.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τα επαγγελματικά του σχέδια αλλά και για την προσωπική του ζωή στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην σεξουαλική του ταυτότητα αλλά και στην αποδοχή που ένιωσε από τους γονείς του, όταν τους αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Στους γονείς μου μίλησα μεγάλος ανοιχτά για μένα, στα 35 μου. Ήταν ένα βάρος που κουβαλούσα δεκαετίες. Ανέπνευσα και ήταν αντίστοιχη η αντιμετώπιση που έλαβα. Πάμε να δούμε τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Βρήκα αγκαλιά αλλά μέσα στα χρόνια χρειάστηκε και εκείνοι να κάνουν την πορεία τους», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια μίλησε για την απόφασή του να μεγαλώσει με τον σύντροφό του ένα παιδί, γεγονός για το οποίο είχε μιλήσει ανοιχτά και παλιότερα σε συνέντευξή του.

«Μεγαλώνουμε ένα παιδί, είμαστε μπαμπάδες του. Με το να δημοσιοποιήσουμε την υπόθεσή μας μπορούσαμε να ανοίξουμε τη συζήτηση. Δεν υπάρχει ίση αντιμετώπιση σε όλες τις οικογένειες σε αυτή τη χώρα. Μια οικογένεια που είναι δύο μαμάδες και η μία έχει γεννήσει φυσιολογικά το ένα παιδί, δεν θεωρείται μαμά η άλλη. Αν συμβεί κάτι στον ένα γονιό ο άλλος δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού. Στη δική μας περίπτωση ο Γιώργος είναι νομικά ο μπαμπάς. Στο εξωτερικό μπορεί να θεωρείται μια κανονική οικογένεια, στην Ελλάδα δεν ισχύει αυτό. Έρχονται εδώ και δεν μπορούν να αναγνωριστούν. Είναι μεγάλο κενό αυτό στο πλαίσιο της ισότητας και της δικαιοσύνης. Είναι δικαίωμα του παιδιού να κατοχυρωθεί νομικά η οικογένεια του. Δεν ξέρω αν η κοινωνία είναι έτοιμη να το αποδεχθεί ή όχι», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Επικοινωνώντας το θέμα και βγάζοντας το προς τα έξω το κάνουμε για να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση. Όσο πιο γρήγορα λύσουμε αυτά τα θέματα στα σχολεία τόσο πιο γρήγορα να φτιάξουμε την κοινωνία. Με αγχώνει όταν θα πάει σχολείο το παιδί. Τέτοια παιδιά είναι πολύ πιο εύκολο να δεχθούν bullying στο σχολείο και εκεί θα απαιτήσω να προστατευτεί το παιδί, όχι μόνο το παιδί μου αλλά και κάθε παιδί. Στη δική μας περίπτωση έχουμε την επιμέλεια και όχι την υιοθεσία. Η πρώτη απόφαση ήταν πολύ αυθόρμητη. από το να μείνει ένα παιδί σε ένα ίδρυμα, ενώ εδώ υπάρχει αγάπη και ένα πιάτο φαγητό. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες μετά. Στη διαδικασία, στην προετοιμασία και στο περιβάλλον. Τώρα είναι όλοι πολύ χαρούμενοι. Δεν έχουμε μετανιώσει ποτέ για αυτό. Οι οικογένειες αυτές συνεχώς θα πληθαίνουν, πρέπει όλοι να τις ακούσουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This