Πύρρος Δήμας: «Ξαναβαφτίστηκα δεύτερη φορά στην Ελλάδα για να έχω χαρτί να αποδείξω την βάπτισή μου»

«Είναι πίκρα να νιώθεις στην Αλβανία Έλληνας και στην Ελλάδα να σε λένε Αλβανό. Αυτό το συναίσθημα σε σκοτώνει»

Must Read

Ο Πύρρος Δήμας είναι διακεκριμένος Έλληνας πρωταθλητής και ολυμπιονίκης της άρσης βαρών. Θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών.

Γεννήθηκε στη Χειμάρρα της σημερινής Αλβανίας από Έλληνες γονείς, μέλη της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Για τα παιδικά του χρόνια αλλά και για την καταγωγή του μίλησε ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» και τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Είναι πίκρα να νιώθεις στην Αλβανία Έλληνας και στην Ελλάδα να σε λένε Αλβανό. Αυτό το συναίσθημα σε σκοτώνει».

«Γεννήθηκα το 1971 στη Χιμάρα. Μια χώρα με Χότζα, καθεστώς πολύ κλειστό, σε ένα σπίτι με τη γιαγιά μου έμενα τότε. Οι γονείς μου ήταν στα Τίρανα με τον αδελφό μου τον μεγάλο. Μέχρι έξι ετών έμενα στη Χιμάρα και πήγα στα Τίρανα μετά. Μιλούσαμε μόνο ελληνικά. Με βάφτισε κλειστά η γιαγιά μου γιατί είχε κλείσει η εκκλησία λόγω Χότζα. Και ξαναβαφτίστηκα δεύτερη φορά στην Ελλάδα για να έχω χαρτί να αποδείξω την βάπτισή μου. Μου έβαλε λάδι ο Γιάννης Σγουρός και πήγε καλά…

Μεγάλωσα με δυσκολίες αλλά πολλή αγάπη. Η γιαγιά μου ήταν ολόκληρο Πανεπιστήμιο γιατί είχε χάσει τον άντρα της στον Ελληνοιταλικό πόλεμο. Μεγάλωσε μόνη της τέσσερα παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.




Όσον αφορά την σχέση του με την Αφροδίτη Σκαφιδά και τον τρόπο που την διαχειρίστηκαν τα παιδιά του, είπε χαρακτηριστικά ότι: «Όταν ξεκινήσανε οι πρωινές εκπομπές και είπαν ότι στεναχωρήθηκαν τα παιδιά μου με τον γάμο μου, εγώ είπα πως στην αρχή της σχέσης με την Αφροδίτη υπήρχε μια δυσκολία με τα παιδιά, δεν ήταν εύκολο όταν ένα παιδί έχει χάσει τη μαμά του.

Είχα πει εγώ σε κάποια συνέντευξη ότι τα παιδιά όταν έμαθαν για την σχέση μου με την Αφροδίτη στεναχωρήθηκαν. Αυτό σιγά σιγά περνάει. Είναι κάποια πράγματα που θέλουν ισορροπία»




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This