Αφόρητες πιέσεις δέχονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για τα πλάνα του πρωθυπουργού

Υπήρξε παρέμβαση για τα πλάνα Μητσοτάκη στην Ικαρία

Must Read

Επιβεβαιώνουν την εντολή της διοίκησης της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι! 

Η εκτυπωμένη οδηγία με τα χειρόγραφα SOS η οποία ενημέρωνε τους δημοσιογράφους να μην παίξουν πλάνα από το τραπέζωμα σχεδόν 40 ατόμων στο μπαλκόνι του βουλευτή Στεφανάδη, δόθηκε στο φως της δημοσιότητας λίγο μετά τον σάλο με τα καμώματα του πρωθυπουργού στην Ικαρία: «Δεν παίζουμε φωτογραφία αλλά ούτε και βίντεο κ. Μητσοτάκη από το μπαλκόνι του σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι), Ικαρία» έγραφε η οδηγία.

Και μπορεί ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης, με ανακοίνωσή του να διέψευσε την καταγγελία, εργαζόμενοι της κρατικής τηλεόρασης, με επιστολή τους κάνουν λόγο «αφόρητες πιέσεις». Όπως αναφέρουν μάλιστα, η ανακοίνωση έμεινε αναρτημένη για αρκετές ώρες στο γραφείο των παραγωγών.

«Δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις»

Την επιστολή υπογράφουν ο Νίκος Κορόβηλας, εκπρόσωπος δημοσιογράφων τηλεόρασης, και η Κατερίνα Φρύσσα, εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου και πολυμέσων.

Αναλυτικά η επιστολή των συντακτών

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να αποσιωπηθεί μια είδηση.

Συνήθως οι εντολές είναι προφορικές, το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου όμως είναι πραγματικό γεγονός.

Έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Κι ας μην διακινούν κάποιοι τα περί προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας, διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών. Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι υπήρξε παρέμβαση.

Στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία.

Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This