Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Ο Φουρθιώτης προσπάθησε να εξαπατήσει μέχρι και τη Βουλή με πλαστή ταυτότητα

Τεράστιες οι ευθύνες της ΕΣΗΕΑ

Το «Fourthiotis gate» είχε καταφέρει να στήσει ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος δεν δίστασε να εξαπατήσει ακόμα και την ίδια τη Βουλή!

Μετά τα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας για την ισχυρή αστυνομική φύλαξη που είχε στη διάθεσή του, τα χιλιάδες ευρώ που εισέπραξε παράνομα από το ΣΥΝ-Εργασία, τις απειλές στον Γιάννη Βρούτση και την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, όπως αποδείχτηκε προσπάθησε να πάρει διαπίστευση ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Προκειμένου να μπαινοβγαίνει ελεύθερα στη Βουλή, ο Φουρθιώτης κατέθεσε αίτηση με τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας με στόχο να πάρει διαπίστευση.

Η ανακοίνωση της Βουλής

Με ανακοίνωσή της η Βουλή τονίζει ότι πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση από τη δικαιοσύνη: «οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα, με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, του κ. Μαινάνδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά είναι η καθυστερημένη αντίδραση της Ένωσης Συντακτών, η οποία παρά το γεγονός ότι γνώριζε εδώ και δύο μήνες για την ύπαρξη της πλαστής ταυτότητας, αρκέστηκε μόνο στο να εξουσιοδοτήσει για την υπόθεση νομική σύμβουλο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ