ΕΡΤ3: Ζούλας και Στάγκος σκορπάνε χρήμα

Κατακόρυφα αυξήθηκε το κόστος της εκπομπής «Κυριακή στο Χωριό»

Must Read

Είναι πρακτική που ακολουθείται τα τελευταία τρία χρόνια σε όλους τους οργανισμούς, είτε είναι εποπτευόμενοι από κάποιον υπουργό είτε από τον πρωθυπουργό. Και αυτή η τακτική είναι να φουσκώνουν όλες τις αμοιβές και να σκορπάνε χρήματα σαν να είναι δικά τους.

Πέρα από τις απευθείας αναθέσεις, υπάρχουν και οι γαλαντομίες ορισμένων στελεχών που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, όπως είναι αυτό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στην ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, συμβαίνουν αρκετές παραφωνίες. Από τη μια πλευρά δίνονται αφειδώς χρήματα στις μεικτές παραγωγές, και από την άλλη κόβουν τις υπερωρίες και τις αποστολές εκτός έδρας. Την πληρώνουν οι υπάλληλοι για να πάρουν τα χρήματα οι άνθρωποι του κ. Ζούλα και των υπολοίπων διοικούντων την ΕΡΤ.

Παραδείγματα πολλά, όμως το συγκεκριμένο που δημοσιεύει η «κυριακάτικη δημοκρατία» αφορά εκπομπή της ΕΡΤ3, αφορά δηλαδή, εκτός από τον κ. Ζούλα, και τον ισχυρό άνθρωπο του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης, τον κ. Φίλιο Στάγκο.

Μια συγκεκριμένη εκπομπή της ΕΡΤ3, η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι από τις πολύ καλές και από αυτές που προσφέρουν στο τηλεοπτικό κοινό την ποιότητα που λείπει, το 2019 είχε κόστος 7.651,80 ευρώ το επεισόδιο και δύο χρόνια αργότερα, το 2021, το κόστος εκτοξεύθηκε στα 13.652 ευρώ. Πρόκειται για την εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό», η οποία μετονομάστηκε σε «Κυριακή στο Χωριό Ξανά».

Οι αποφάσεις για τις αναθέσεις των εκπομπών στην εταιρία παραγωγής, η οποία είναι η ίδια, έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια και μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν οι συγκρίσεις.

Η πρώτη απόφαση του 2019 προβλέπει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου με αρ. πρωτ.: 225/13.2.2019, σχετικά με την εξωτερική παραγωγή με τίτλο “ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ” και την προφορική εισήγηση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, αποφασίζει με πέντε ψήφους υπέρ και μία λευκή και εγκρίνει την ανανέωση ανάθεσης εκτέλεσης της εξωτερικής παραγωγής “ΚΥΡΙΑΚΗ
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ” ως ακολούθως: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ 12,
ΔΙΑΡΚΕΙΑ τουλάχιστον 90′. ΚΟΣΤΟΣ/ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ (πλέον ΦΠΑ) 7.651,80.
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ (πλέον ΦΠΑ) 91.821,60».

Η δεύτερη απόφαση του 2021 προβλέπει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη το διαβιβαστικό σημείωμα με αρ. πρωτ.: 653/30.11.2021 του Γενικού Διευθυντή ΕΡΤ3, που διαβιβάζει την εισήγηση του Προϊστάμενου Υποδιεύθυνσης Προγράμματος ΕΡΤ3 και την από 29.10.2021 επιστολή της εταιρίας που έχει αναλάβει την εκτέλεση παραγωγής της εκπομπής με τίτλο “ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΞΑΝΑ”, αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει την ανανέωση ανάθεσης εκτέλεσης της εξωτερικής παραγωγής με τίτλο “ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΞΑΝΑ”
ως ακολούθως: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΞΑΝΑ. ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ 18. ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90′
ΚΟΣΤΟΣ/ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ (πλέον ΦΠΑ),13.652,00. ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ (πλέον ΦΠΑ) 245.736,00».

Σχεδόν διπλάσιο το κόστος της εκπομπής, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει τσακίσει την ελληνική κοινωνία. Τι άλλαξε και έπρεπε να ανέβει τόσο πολύ το κόστος; Και πριν σπεύσουν να μας κατηγορήσουν για λαϊκισμό, να τους θυμίσουμε ότι πολλοί και στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, γνωρίζουν και από κόστη και από παραγωγές.

Υποβάθμιση του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης

Πριν από περίπου έναν μήνα η Ενωση Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), σε ανακοίνωσή της είχε καταγγείλει, μεταξύ άλλων, την υποβάθμιση του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης: «Η αυτοτέλεια του τρίτου σταθμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο παραγωγής και μετάδοσης ενημερωτικού προγράμματος, είναι ζητήματα που σε ιστορικό και πραγματικό επίπεδο ισοδυναμούν με την εκπλήρωση των σκοπών της ΕΡΤ3. Παρά το γεγονός ότι ο σταθμός υπηρετείται από έμπειρο και άξιο δημοσιογραφικό δυναμικό, δεν του δίνεται η δυνατότητα να οικοδομήσει ένα περιφερειακό ενημερωτικό πρόγραμμα με διακριτό χαρακτήρα, που χάρη στην πανελλαδική εμβέλεια της ΕΡΤ θα κόμιζε γνήσια χαρακτηριστικά πολυφωνίας στην ελληνική ενημέρωση».

Όσο για τους εργαζομένους, η ανακοίνωση της Ενωσης Εργαζομένων ΕΡΤ είναι χαρακτηριστική: «Διαπιστώσαμε την έντονη ανησυχία των εργαζομένων για τη συρρίκνωση του παραγόμενου τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ3. Αυτό μεταφράζεται σε μόλις 3,5 ώρες πρωτογενούς προγράμματος τις καθημερινές και 2 ώρες τα Σαββατοκύριακα, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι επαναλήψεις! Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία ένας σταθμός που αριθμεί περίπου τριακόσιους εργαζόμενους να παράγει ημερησίως τόσο λίγες ώρες προγράμματος! Η πλήρης αποτυχία της διοίκησης Στάγκου αποτυπώνεται και στη μοναδική εκπομπή (μεικτή παραγωγή) δικής του σύλληψης, οργάνωσης και εκτέλεσης: το Ο3. Στην αρχή ξεκίνησε με μιάμιση ώρα μετάδοσης. Μετά άλλαξε και έγινε μία ώρα. Τώρα, δεν υπάρχει. Εξαντλήθηκαν τα θέματα, μάθαμε!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This