Μια επιτροπή που… αγνοείται

Είναι σημαντικό να δοθούν εξηγήσεις για τις πράξεις και τις παραλείψεις από την πλευρά των κυβερνήσεων της χώρας

Must Read

Διαβάστε σήμερα στη «δημοκρατία»: Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ:

Η προδοσία των Πρεσπών είναι υφασμένη πάνω σ’ έναν καμβά ψεμάτων, ένοχων μυστικών και σιωπής. Oσα έχουν ειπωθεί από την πλευρά των κυβερνήσεων που ενεπλάκησαν στη σύναψη και την… τήρησή της είναι είτε εμφανέστατα ψεύδη είτε μισές αλήθειες. Και υπάρχουν σημεία αυτής της υπόθεσης που απλώς αγνοούνται. Ενα από αυτά τα σημεία είναι η περιβόητη «Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Ελλάδας – Σκοπίων».

Η σύστασή της γνωστοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2018, με μια λιτή ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία ανέφερε: «Σύμφωνα με το Αρθρο 8 (5) της Συμφωνίας των Πρεσπών, συγκροτείται η Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδος – πΓΔΜ για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Το τμήμα της ΜΔΕΕ της χώρας μας θα απαρτίζεται από εφτά (7) μέλη, με πρόεδρο τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη».

Υποτίθεται ότι αυτή η επιτροπή από Ελληνες και Σκοπιανούς θα καταγινόταν με σημαντικά για τις διμερείς σχέσεις ζητήματα, όπως είναι η ιστορική, αρχαιολογική και εκπαιδευτική «ανάγνωση» της Συμφωνίας των Πρεσπών από τις δύο χώρες. Αν και η ίδια η συμφωνία δεν έχει κάτι καλό να εισφέρει στο κράτος και στον λαό μας, παρά μόνο ζημίες, θα μπορούσε η ελληνική πλευρά της επιτροπής να πιέσει τους Σκοπιανούς σε μια σειρά από θέματα.

Και αυτή η επιτροπή αγνοείται από την ημέρα της σύστασής της. Συνεδρίασε ποτέ; Για ποια θέματα έγιναν συζητήσεις με τους Σκοπιανούς; Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των στελεχών του αλλά και των άλλων εμπειρογνωμόνων που συμμετείχαν στις όποιες εργασίες της επιτροπής; Θα δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά αυτών των συναντήσεων;

Τώρα, που επανέρχεται στο προσκήνιο η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι σημαντικό να δοθούν εξηγήσεις για τις πράξεις και τις παραλείψεις από την πλευρά των κυβερνήσεων της χώρας οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα σε διπλωματικές ήττες από κρατίδια, όπως τα Σκόπια. Και αυτές οι εξηγήσεις που οφείλονται, να δοθούν τώρα, πριν από τις ευρωεκλογές. Οι πολίτες πρέπει να πάνε στις κάλπες καλά ενημερωμένοι για τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This