Ψάχνουν να βγάλουν «λαγούς απ’ το καπέλο» στην κυβέρνηση για να παρακάμψουν την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά

Must Read

Την επίσπευση της καταβολής των κουτσουρεμένων αναδρομικών στους συνταξιούχους προανήγγειλαν οι κ. Σταϊκούρας και Σκυλακάκης, επισημαίνοντας ότι οι τελικές ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται εντός του επόμενου δεκαημέρου. Όμως, το… ζουμί της υπόθεσης είναι στα… ταχυδακτυλουργικά που επιχειρεί η κυβέρνηση για να γλιτώσει την καταβολή του συνολικού ποσού!

Τόσο ο υπουργός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισαν ότι γίνεται προσπάθεια, σε συνεννόηση με το επισπεύδον υπουργείο Εργασίας για την αποπληρωμή των αναδρομικών «στα τέλη του φθινοπώρου ή στις αρχές του χειμώνα», έχοντας όμως και ως άλλοθι την εκκρεμότητα της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την τροπολογία που ψήφισε τον περασμένο Ιούλιο η κυβέρνηση στη Βουλή, δρομολογείται η καταβολή των αναδρομικών από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μόνο, όμως, για το σκέλος που αφορά τις κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ. Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων του Δημοσίου, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ εκκρεμεί η ανάλογη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία εκτιμάται ότι θα εκδοθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Με αυτό το… ταχυδακτυλουργικό τρικ, η κυβέρνηση επιχειρεί να παρακάμψει την απόφαση του ΣτΕ που όριζε την καταβολή αναδρομικών τόσο για τις επικουρικές συντάξεις όσο και για τα δώρα, με αποτέλεσμα να αρνείται να καταβάλει το συνολικό ποσό που η ίδια προσδιόριζε τους προηγούμενους μήνες σε 3,9 δισ. ευρώ. Συνέπεια αυτού είναι να αποκλείονται από την καταβολή αναδρομικών το 1,5 εκατομμύριο από τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχων, οι οποίοι είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης άνω των 1.000 ευρώ τον μήνα μικτά, ενώ όσοι τα λάβουν τελικά να χάνουν κατά μέσο όρο 1.000 ευρώ έκαστος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This