Κι όμως! Αυξήθηκαν οι καταθέσεις μέσα στην πανδημία

Must Read

Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι τραπεζικές καταθέσεις σε μια περίοδο μειωμένης οικονομικής δραστηριότητας, γεγονός που αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι ιδιωτικές καταθέσεις αυξήθηκαν τον Ιούλιο στην Ελλάδα και την ευρωζώνη με ρυθμούς 9,5% και 10,3%, αντίστοιχα, που είναι οι υψηλότεροι που έχουν καταγραφεί για περισσότερο από μία δεκαετία. Συγκεκριμένα, τα νοικοκυριά αύξησαν τον Ιούλιο τις καταθέσεις όψεως και ταμιευτηρίου κατά 511.000.000 και 579.000.000 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ μείωσαν τις καταθέσεις προθεσμίας τους, οι οποίες προσφέρουν, έστω και χαμηλό, επιτόκιο, κατά 421.000.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις

Αντίστοιχα, οι καταθέσεις των ελληνικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 28,7% τον Ιούλιο. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση της κατανάλωσης των νοικοκυριών, καθώς τμήματα της οικονομίας, όπως τα καταστήματα εστίασης, τα εμπορικά καταστήματα και τα ξενοδοχεία, ήταν κλειστά για δύο μήνες, πολλοί ήταν εκείνοι που λόγω της επικρατούσας αβεβαιότητας επέλεξαν να κρατήσουν κάτι στην άκρη, ενώ οι επιχειρήσεις ανέβαλαν την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων τους μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Στην εξέλιξη εκτιμάται ότι συνέβαλαν και τα μέτρα για την αναστολή υποχρεώσεων στην Εφορία, στα Ταμεία και στις τράπεζες. Οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν τον Ιούλιο με ετήσιο ρυθμό 6%, ενώ στην ευρωζώνη το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης ήταν ελαφρά υψηλότερο (7,4%).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This