Σάββατο 19/6/2021

Χρήστος Σταϊκούρας: «Ένα νέο lockdown θα μείωνε το ΑΕΠ έως και 3%»

Την πεποίθηση ότι η επιβολή ενός δεύτερου lockdown θα μείωνε το ΑΕΠ έως 3% εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως κάθε περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας έχει κόστος για την πραγματική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Οικονομικών, όσο πιο πολλοί και αυστηροί είναι οι περιορισμοί και όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκειά τους, τόσο πιο οδυνηρές είναι οι επιπτώσεις σε κοινωνία και οικονομία.

Αυτό το κόστος μπορεί να περιοριστεί, κυρίως, με δημόσιες παρεμβάσεις στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει παρ’ όλα αυτά ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι, παρά τις δύσκολες συνθήκες, η οικονομία θα ξαναπιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε τον περασμένο Μάρτιο.

Υπογράμμισε ότι το ΥΠΟΙΚ έχτισε ταμειακά διαθέσιμα σε συνθήκες ιδιαίτερης υγειονομικής και γεωπολιτικής αβεβαιότητας και έχει διασφαλίσει πόρους που ανέρχονται, αυτή τη στιγμή, στα 37,7 δισ. ευρώ, δηλώνοντας έτοιμο να στηρίξει τις κυβερνητικές επιλογές στις μάχες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αλλά και σε οιοδήποτε εθνικό μέτωπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ