Χρήστος Σταϊκούρας: «Ένα νέο lockdown θα μείωνε το ΑΕΠ έως και 3%»

Must Read

Την πεποίθηση ότι η επιβολή ενός δεύτερου lockdown θα μείωνε το ΑΕΠ έως 3% εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως κάθε περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας έχει κόστος για την πραγματική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Οικονομικών, όσο πιο πολλοί και αυστηροί είναι οι περιορισμοί και όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκειά τους, τόσο πιο οδυνηρές είναι οι επιπτώσεις σε κοινωνία και οικονομία.

Αυτό το κόστος μπορεί να περιοριστεί, κυρίως, με δημόσιες παρεμβάσεις στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει παρ’ όλα αυτά ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι, παρά τις δύσκολες συνθήκες, η οικονομία θα ξαναπιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε τον περασμένο Μάρτιο.

Υπογράμμισε ότι το ΥΠΟΙΚ έχτισε ταμειακά διαθέσιμα σε συνθήκες ιδιαίτερης υγειονομικής και γεωπολιτικής αβεβαιότητας και έχει διασφαλίσει πόρους που ανέρχονται, αυτή τη στιγμή, στα 37,7 δισ. ευρώ, δηλώνοντας έτοιμο να στηρίξει τις κυβερνητικές επιλογές στις μάχες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αλλά και σε οιοδήποτε εθνικό μέτωπο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This