Απασφάλισε το ΕΝΔΙΣΥ: «Η Κυβέρνηση προκλητικά και ξεδιάντροπα μας κοροϊδεύει με την (ν)τροπολογία Βρούτση»

Must Read

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά εξαπολύει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής το υπουργείο Εργασίας για τα αναδρομικά.

Το ΕΝΔΙΣΥ καταγγέλλει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκλητικά και ξεδιάντροπα κοροϊδεύει τους συνταξιούχους με την (ν)τροπολογία Βρούτση», υπογραμμίζοντας πως «η τροπολογία προκαταλαμβάνει απροκάλυπτα το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Με πρωτοφανή τρόπο ορίζει ότι «ο ένας από τους δύο νόμους που συμπεριέλαβε περικοπές στις συντάξεις (ν. 4051/2012) είναι συνταγματικός». Επίσης, σημειώνει ότι «η τροπολογία παρεμβαίνει ευθέως στο χρονικό διάστημα διεκδίκησης των αναδρομικών. Χωρίς ακόμα να υπάρχει η τελεσίδικη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η τροπολογία οριοθετεί ως περίοδο επιστροφής αναδρομικών το 11μηνο που έχει ήδη αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους του ΝΑΤ, το ΕΝΔΙΣΥ υπογραμμίζει ότι «η τροπολογία ‘στήνει παγίδα’. Ενώ εκκρεμεί σχετική απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που αφορά υπουργική απόφαση του 2012 (υπ. αριθμ. 476/28.02.2012), σπεύδει να προσφέρει ψαλιδισμένα αναδρομικά ποσά για την οριζόντια περικοπή, ύψους 7%, που είχε επιβληθεί τότε. Όμως, τα αναδρομικά αφορούν πάλι το 11μηνο, ενώ δεν υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που ορίζει κάτι ανάλογο. Αντίθετα, υπάρχει απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, που οριοθετεί ως χρόνο καταβολής αναδρομικών τους 60 μήνες».

Τέλος, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων απευθύνεται στους βουλευτές της συμπολίτευσης που καλούνται να ψηφίσουν την τροπολογία ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και επισημαίνει πως «είναι ξεκάθαρο ότι δικαιώνονται οι θέσεις του ΕΝΔΙΣΥ, που όλα αυτά τα χρόνια “φωνάζει” προς τους συνταξιούχους ότι ο μόνος δρόμος για να διασφαλίσουν ότι θα πάρουν πίσω τα “κλεμμένα” ποσά που τους οφείλονται είναι ο δρόμος του δικαστηρίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This