Υπουργείο Εργασίας: Παράταση μέχρι τέλος του 2020 για τη ρύθμιση των 120 δόσεων

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επανένταξη στη ρύθμιση, η καταβολή της δόσης Νοεμβρίου

Must Read

Παράταση μέχρι τέλος του χρόνου για τους οφειλέτες της δόσης Νοεμβρίου, η οποία δίνει την δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων για όσους την απώλεσαν, γιατί δεν κατέβαλαν δύο δόσεις στο διάστημα Μαρτίου – Οκτωβρίου, αναμένεται να δοθεί από το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινώσει παράταση μέχρι και τις 31/12 για την ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία, κανονικά, έληγε σήμερα (30/11).

Διαβάστε επίσης: Δεύτερη ευκαιρία για τις 120 δόσεις, αλλά με έναν αστερίσκο

Η επανένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση συντελείται με την καταβολή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου 2020, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος του έτους.

Να σημειωθεί ότι η επανένταξη στη ρύθμιση αφορά τους οφειλέτες οι οποίοι απώλεσαν κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος Ιουνίου 2020 έως και Οκτωβρίου 2020 τη ρύθμιση τμηματικής καταβολής των 120 δόσεων και δύνανται να επανενταχθούν στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Η προθεσμία καταβολής όλων των επόμενων δόσεων της αναβιώσασας ρύθμισης παρατείνεται κατά το πλήθος των δόσεων που ήταν ανεξόφλητες την ημέρα της αναβίωσης. Παράλληλα, μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές σύμφωνα με τα ενιαία ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Οκτωβρίου 2020 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Δικαίωμα συμψηφισμού

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω ασφαλισμένοι έχουν το δικαίωμα μέχρι σήμερα Δευτέρα 30/11 να δηλώσουν, εάν επιθυμούν να συμψηφιστούν με μελλοντικές εισφορές τα πιστωτικά υπόλοιπα που προέκυψαν από την εκκαθάριση του 2019, ή να τους επιστραφούν τα αναλογούντα ποσά στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Εφόσον προβούν στην επιλογή του συμψηφισμού του πιστωτικού τους υπολοίπου με τις μελλοντικές τους εισφορές θα κληθούν να καταβάλουν μόνον την όποια διαφορά υπάρχει μεταξύ του πιστωτικού υπολοίπου και της εισφοράς του Οκτωβρίου 2020, καθώς η πρόθεσή τους αυτή δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί στην έκδοση των ειδοποιητηρίων των εισφορών του Οκτωβρίου 2020 που αναρτήθηκαν στις 25 Νοεμβρίου 2020.

Σε περίπτωση που το πιστωτικό τους υπόλοιπο υπερβαίνει τη μηνιαία εισφορά και έχουν ήδη δηλώσει ή δηλώσουν μέχρι 30 Νοεμβρίου 2020 ότι επιθυμούν τον συμψηφισμό, δεν χρειάζεται να πληρώσουν την εισφορά και τον επόμενο μήνα θα γίνει αυτόματα η εξόφληση.

Στην περίπτωση όπου ο ασφαλισμένος δεν έχει δηλώσει ή δεν δηλώσει ότι επιθυμεί να τα συμψηφίσει, οφείλει να πληρώσει τις εισφορές του, δεδομένου ότι, εντός του μηνός Δεκεμβρίου, θα του επιστραφεί το σύνολο του πιστωτικού υπολοίπου στο λογαριασμό του.

Με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των ειδοποιητηρίων του 2019 έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο της πολύπλοκης και γραφειοκρατικής διαδικασίας υπολογισμού και είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών για 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους που εισήγαγε ο νόμος 4387/2016, καθώς από 1ης/1/2020 δεν υπάρχει πλέον σύνδεση με τα εισοδήματα και ο κάθε ασφαλισμένος επιλέγει ελεύθερα την κατηγορία των ασφαλιστικών εισφορών που θα καταβάλλει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This