Τι ορίζει ως αφορολόγητο και ακατάσχετο νέα τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών

Δυνατότητα ψηφιακής κατάθεσης πινακίδων για όσους θέλουν να ακινητοποιήσουν το όχημά τους

Must Read

Με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών, ορίζεται ως αφορολόγητο και ακατάσχετο το 50% του ποσού που θα πάρουν από το κράτος όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβαν μειωμένο ενοίκιο από τον Νοέμβριο.

Το ποσό δεν φορολογείται ως εισόδημα, δεν φορολογείται με εισφορά αλληλεγγύης ή οποιοδήποτε τέλος.

Αφορολόγητη και ακατάσχετη θα είναι και η κρατική ενίσχυση για όσες επιχειρήσεις βάλουν θερμάστρες εξωτερικού χώρου. Το κράτος θα καταβάλει ως ενίσχυση ένα ποσό στις επιχειρήσεις εστίασης, το οποίο δεν μπορεί να κατασχεθεί ή να φορολογηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Η τροπολογία θεσπίζει, επίσης, τη δυνατότητα ψηφιακής κατάθεσης πινακίδων για όσους θέλουν να ακινητοποιήσουν το όχημά τους, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα θέσει σε λειτουργία η ΑΑΔΕ. Ο ιδιοκτήτης θα κρατά τις πινακίδες, που δεν θα κατατίθενται πλέον στην Εφορία και θα υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ότι έχει σταθμεύσει το όχημα σε κλειστό γκαράζ. Ωστόσο, όποιος βρεθεί σε έλεγχο να κυκλοφορεί όχημα το οποίο έχει δηλώσει ως ακινητοποιημένο θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο 10.000 ευρώ, τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και ασφάλεια.

Τη δυνατότητα επανένταξης στις 120 δόσεις, εφόσον πληρώσουν την πρώτη δόση έως το τέλος Δεκεμβρίου, δίνει στους οφειλέτες το υπουργείο Οικονομικών, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή. Αφορά όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100 ή 120 δόσεων από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This