Ξεκινά η καταβολή της επιστροφής των εισφορών (2019) των μη μισθωτών (που είχαν δηλώσει IBAN)

Η εκκαθάριση των εισφορών για το 2019 διενεργήθηκε για τελευταία φορά

Must Read

Θα πιστωθούν 98.019.378,32 ευρώ στους λογαριασμούς 101.613 επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, οι οποίοι δήλωσαν στον ΕΦΚΑ ότι δεν επιθυμούν τον συμψηφισμό των πιστωτικών υπολοίπων με μελλοντικές απαιτήσεις

Σήμερα το απόγευμα ξεκινά η καταβολή της επιστροφής των εισφορών των μη μισθωτών, μετά την εκκαθάριση για το έτος 2019. Ειδικότερα, θα πιστωθούν 98.019.378,32 ευρώ στους λογαριασμούς 101.613 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, οι οποίοι δήλωσαν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ ότι δεν επιθυμούν τον συμψηφισμό των πιστωτικών υπολοίπων με μελλοντικές απαιτήσεις από ασφαλιστικές εισφορές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, προέκυψαν προς επιστροφή 135.346.225,11 ευρώ σε συνολικά 158.600 ενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες.

Δεδομένου ότι 56.987 εξ αυτών δεν δηλώσαν μέχρι χθες ΙΒΑΝ, το ποσό των 37.326.847,79 ευρώ που τους αντιστοιχεί θα επιστραφεί στο τέλος Ιανουαρίου ή θα συμψηφιστεί με τις εισφορές των επόμενων μηνών. Προϋπόθεση για την επιστροφή είναι να καταχωρίσουν τον ΙΒΑΝ στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2021 (www.efka.gov.gr -> ηλεκτρονικές υπηρεσίες->Aτομικά Στοιχεία «Στοιχεία Επικοινωνίας») και ταυτόχρονα, να μην έχουν άλλη οφειλή εισφορών για το 2020.

Η εκκαθάριση των εισφορών για το 2019 διενεργήθηκε για τελευταία φορά, καθώς ο νόμος 4670 άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού για τους μη μισθωτούς, οι οποίοι πλέον έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι κατηγορίες εισφορών.

Για το 2021, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν έως τις 31 Ιανουαρίου το ύψος των μηνιαίων εισφορών που επιθυμούν να πληρώσουν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ. Για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτείται η ταυτοποίηση με τους κωδικούς TAXISnet και του ΑΜΚΑ. Οι ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλουν αίτηση-δήλωση θα παραμείνουν, για όλο το έτος 2021, στην κατηγορία που είχαν καταταχθεί το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This