Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Τροπολογία θα δώσει περιθώριο 75 ημερών για τις επιταγές που λήγουν τον Ιανουάριο

Προς ρύθμιση για «ανάσα» 75 ημερών στις επιταγές.

Έκκληση βοήθειας κάνουν επιχειρήσεις για το καυτό θέμα των επιταγών, με την κυβέρνηση να ετοιμάζει νέα παρέμβαση την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται χρονικό περιθώριο επιπλέον 75 ημερών στους εκδότες μεταχρονολογημένων επιταγών. Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη ρύθμιση εξέπνευσε στο τέλος του 2020 και αφορούσε τις επιταγές που έληγαν μέσα στον Δεκέμβριο.

Η νομοθετική ρύθμιση θα δίνει περιθώριο 15 ημερών στους εκδότες των επιταγών με ημερομηνία λήξης εντός του Ιανουαρίου. Δεν αποκλείεται το μετρό να ισχύει και για τις επιταγές που θα λήξουν μέσα στον Φεβρουάριο, καθώς επεκτείνεται συνεχώς το lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία θα περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις και για τους κομιστές των επιταγών, οι οποίοι θα μπορούν να μεταθέσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις για μετά τον Απρίλιο του 2021.

Όπως έχει προαναγγείλει το οικονομικό επιτελείο, η τροπολογία θα προβλέπει και ρύθμιση για τις επιταγές της περιόδου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές λόγω του lockdown ή έχασαν μεγάλο κομμάτι του τζίρου τους.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, αν δεν δοθεί νέα παράταση στις επιταγές, οι επιχειρήσεις δεν θα είναι σε θέση να ανανεώσουν το εμπόρευμα στα καταστήματά τους εν όψει και της νέας σεζόν, με αποτέλεσμα να βρεθούν αντιμέτωποι με νέες απώλειες στον τζίρο τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ