Τροπολογία θα δώσει περιθώριο 75 ημερών για τις επιταγές που λήγουν τον Ιανουάριο

Προς ρύθμιση για «ανάσα» 75 ημερών στις επιταγές.

Must Read

Έκκληση βοήθειας κάνουν επιχειρήσεις για το καυτό θέμα των επιταγών, με την κυβέρνηση να ετοιμάζει νέα παρέμβαση την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται χρονικό περιθώριο επιπλέον 75 ημερών στους εκδότες μεταχρονολογημένων επιταγών. Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη ρύθμιση εξέπνευσε στο τέλος του 2020 και αφορούσε τις επιταγές που έληγαν μέσα στον Δεκέμβριο.

Η νομοθετική ρύθμιση θα δίνει περιθώριο 15 ημερών στους εκδότες των επιταγών με ημερομηνία λήξης εντός του Ιανουαρίου. Δεν αποκλείεται το μετρό να ισχύει και για τις επιταγές που θα λήξουν μέσα στον Φεβρουάριο, καθώς επεκτείνεται συνεχώς το lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία θα περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις και για τους κομιστές των επιταγών, οι οποίοι θα μπορούν να μεταθέσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις για μετά τον Απρίλιο του 2021.

Όπως έχει προαναγγείλει το οικονομικό επιτελείο, η τροπολογία θα προβλέπει και ρύθμιση για τις επιταγές της περιόδου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές λόγω του lockdown ή έχασαν μεγάλο κομμάτι του τζίρου τους.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, αν δεν δοθεί νέα παράταση στις επιταγές, οι επιχειρήσεις δεν θα είναι σε θέση να ανανεώσουν το εμπόρευμα στα καταστήματά τους εν όψει και της νέας σεζόν, με αποτέλεσμα να βρεθούν αντιμέτωποι με νέες απώλειες στον τζίρο τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This