Στη «μέγγενη» του lockdown η ελληνική οικονομία: Σχεδόν 3 δισ. ευρώ μηνιαίως το κόστος

Το δεύτερο lockdown κοστίζει κάθε μέρα στην ελληνική οικονομία περίπου 100.000.000 ευρώ

Must Read

Αγωνία στο οικονομικό επιτελείο, καθώς η ύφεση χτυπά «κόκκινο», τα λουκέτα στην αγορά γίνονται… μόνιμα και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι επιβιώνουν με το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ

Αγωνία επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών όσον αφορά τις επιπτώσεις του lockdown. Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις της κυβέρνησης, το δεύτερο lockdown κοστίζει κάθε μέρα στην ελληνική οικονομία περίπου 100.000.000 ευρώ. Όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή, το κλείσιμο της αγοράς έχει μηνιαίο κόστος 3 δισ. ευρώ.

Ωστόσο στον υπολογισμό δεν έχει εντάξει το κόστος από τη χαμένη χριστουγεννιάτικη αγορά των 3,5 δισ. ευρώ. Στο συνολικό ποσό θα πρέπει να προστεθούν οι τεράστιες απώλειες από το πρώτο lockdown αλλά και τη χαμένη τουριστική σεζόν του περασμένου καλοκαιριού. Υπενθυμίζεται ότι από τα 18 δισ. ευρώ του 2019 τα έσοδα από τον τουρισμό άγγιξαν φέτος τα 3 δισ. ευρώ.

Τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε συνεχείς παρατάσεις του lockdown, στοιχίζοντας πολύτιμα δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα, η ύφεση χτυπά «κόκκινο», τα λουκέτα στην αγορά γίνονται… μόνιμα και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται να επιβιώνουν με το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει άρον άρον την αγορά, με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο μηνών, καθώς τα καταστήματα είχε προγραμματιστεί να ανοίξουν στα τέλη Νοεμβρίου του 2020. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει στοχευμένα μέτρα για τους επόμενους μήνες, περιορίζοντας δραστικά τους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης είχε αναφέρει πως στην περίπτωση που η χώρα συνεχίσει να μαστίζεται από την πανδημία και κατά το τρίτο τρίμηνο, θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα στην οικονομία. «Δεν θα πάμε και δεν πρέπει να πάμε με πανδημία στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς θα έχουμε σοβαρό θέμα, όχι όμως χρεοκοπία» είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This