Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Με «μαύρη τρύπα» 18,2 δισ. ευρώ έκλεισε ο κρατικός Προϋπολογισμός του 2020!

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός για τα ταμειακά διαθέσιμα, που σταδιακά στερεύουν

Με πρωτογενές έλλειμμα «μαμούθ», ύψους 18,2 δισ. ευρώ(!), έκλεισε ο Προϋπολογισμός του 2020, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός για τα ταμειακά διαθέσιμα που στερεύουν σταδιακά, γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός επισήμανε πριν από λίγες μέρες ότι τo lockdown κοστίζει 3 δισ. ευρώ τον μήνα! Είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του ΚΕΠΕ, σύμφωνα με την οποία προβλέπει βαθιά ύφεση 10,4% το α’ τρίμηνο του έτους και θα παραμείνει σε αρνητικούς ρυθμούς της τάξεως του 3% έως τον Ιούνιο του 2021, όταν η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα επιτευχθεί ανάπτυξη 4,8%.

Διαβάστε επίσης: Καταρρέει ο Προϋπολογισμός 2021! Εκτροχιάζονται οι προβλέψεις για ανάκαμψη

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών παρουσιάστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος με το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση της πανδημίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα υφιστάμενα μέτρα αποσύρονται νωρίτερα από το προγραμματισμένο, καθώς στερεύουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει στον Προϋπολογισμό του 2021 ότι ο τουρισμός θα αποδώσει φέτος το 60% των εσόδων σε σχέση με το 2019. Ωστόσο οι προκρατήσεις διαψεύδουν τις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις της, με συνέπεια ο Προϋπολογισμός να βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ