Το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητεί από τις άλλες τράπεζες να ακολουθήσουν το (καλό) παράδειγμα της Πειραιώς

Αναγκαίο να μειωθούν για δύο χρόνια οι δόσεις από τράπεζες και διαχειριστές δανείων

Must Read

Ρυθμίσεις ανάλογες με εκείνη που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς ζητεί από τις υπόλοιπες τράπεζες και τις εταιρίες διαχείρισης δανείων το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ο πρόεδρός του, Κωνσταντίνος Κόλλιας, χαρακτηρίζει αναγκαίο να μειωθούν για δύο χρόνια οι δόσεις από τράπεζες και διαχειριστές δανείων, έτσι ώστε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να μπορέσουν να επιβιώσουν από την τρέχουσα κρίση. Στην προσπάθειά τους αυτή, χρειάζονται, όπως επισημαίνει, τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη από το κράτος και τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια, το πρόγραμμα μειωμένων καταβολών δόσεων για τους επόμενους 18 μήνες που θέτει σε εφαρμογή η Τράπεζα Πειραιώς για τους ενήμερους δανειολήπτες της, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Καλεί όλες τις τράπεζες και ιδιαίτερα τις εταιρίες διαχείρισης δανείων να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση, καθώς «είναι αδήριτη ανάγκη να στηριχθεί το σύνολο των δανειοληπτών: τόσο όσοι θέλουν, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν, όσο και όσοι ήταν και εξακολουθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες».

Την προηγούμενη εβδομάδα το επιμελητήριο είχε προτείνει οκτώ συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των δανειοληπτών, μεταξύ των οποίων η άμεση ρύθμιση των ενήμερων δανείων, που βρίσκονταν σε κατάσταση μορατόριουμ, αφού η επαναφορά θα έρθει σταδιακά. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούσε την προετοιμασία κοστολογημένων σχεδίων από τις τράπεζες και τις εταιρίες διαχείρισης δανείων, ώστε να παρέχουν διευκολύνσεις για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, ιδιαίτερα στους ενήμερους πολίτες ή επιχειρήσεις, όπως η καταβολή της μισής δόσης δανείου για το 2021 και η καταβολή του 75% για το 2022, με αντίστοιχη επιμήκυνση των δανειακών συμβάσεων.

Ήδη βρήκε ανταπόκριση

Η πρόταση αυτή βρήκε ήδη ανταπόκριση από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι όσοι πληττόμενοι δανειολήπτες βρίσκονται σε αναστολή πληρωμών, με την πάροδο του εννεαμήνου και τη λήξη των αναστολών μπορούν να καταβάλλουν μέρος της δόσης τους για τους επόμενους 18 μήνες. Συγκεκριμένα, θα πληρώνουν το 50% αυτής για το σύνολο του 2021 και το 75% της δόσης για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Έτσι, θα επανέλθουν στην αποπληρωμή του 100% της δόσης τους το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με ισόχρονη επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου τους. Μισή δόση μπορούν να καταβάλλουν και όσοι έχουν ήδη ρυθμίσει το δάνειό τους με την τράπεζα, αρκεί να είναι πληττόμενοι από την πανδημία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This